В памет на жертвите на протурския тероризъм

В памет на жертвите на протурския тероризъм

11 септември 2014  |   0 коментара

С едноминутно мълчание представителите на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ отдадоха почит към загиналите - предимно деца и майки, в кървавия атентат на гара Буново. Отец Николай отслужи заупокойна литургия.

На събитието присъстваха и представители на всички организации, подкрепящи Патриотичния фронт – Национално сдружение на запасното войнство „За честта на пагона”, Национал-демократическа партия, Съюз на патриотичните сили „Защита”, Национално движение „БГ Патриот”, ПП „Свобода”, „Национално движение за спасение на Отечеството”, както и партиите „Средна европейска класа”, „Целокупна България”, ГОРД, НИЕ, Сдружение „Патриот”.

Изказване направиха съпредседателите на коалицията Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, кметът на община Мирково г-жа Цветанка Йотина, както и представителите на останалите партии и организации от коалицията.

Валери Симеонов обвини всички политици в неуважение към жертвите от тероризма и престъпно бездействие и немарливост към борбата срещу тероризма и посегателствата на турските тайни служби към сигурността на българската държава и граждани днес.

„Това не е политически митинг, тук са хората, с които дълги години преди създаването на НФСБ почитахме паметта на жертвите от протурския тероризъм у нас”, каза Симеонов.

Пред паметника на жертви от атентата на гара Буново нямаше представител на нито една институция или друга партия – била тя управляваща или опозиционна.

„Днес, когато политиците в България отбелязват световния ден за борба с тероризма, трябваше да бъдат на гара Буново. В атентат, инспириран от турските специални служби загинаха невинни жени и деца. А политиците ни днес пишат съболезнователни писма по повод атентатите срещу кулите-близнаци. Но докато службите на САЩ и Израел преследват терористите докрай, то наследниците на турските терористи са в българския парламент и управляват България.”, възмути се лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *