В Пазарджик трибагреник с дължина 141 метра ще бъде ушит за Деня на Тракия - 26 март

В Пазарджик трибагреник с дължина 141 метра ще бъде ушит за Деня на Тракия - 26 март

17 март 2019  |   0 коментара

Българското знаме с дължина 141 метра ще бъде ушито и изнесено с тържествено шествие в Пазарджик в Деня на Тракия - 26 март, съобщават от БТА.

Съвместната инициатива на Общината и местната структура на ВМРО ще отдаде почит към едно от великите събития в историята на България - Одринската епопея, каза кметът на Пазарджик Тодор Попов. Дължината на знамето е избрана по броя на годините от Освобождението на България, уточни кметът. Той посочи, че националните поводи за гордост трябва да бъдат отбелязвани подобаващо, а, по думите му, все повече хора се включват в празничните прояви, свързани с българската история.

Общинският председател на ВМРО в Пазарджик Георги Коприщенов припомни, че превземането на Одрин е последният решителен удар срещу Османската империя, който довежда до края на Балканската война, а българското знаме, развято от български войник върху Селим джамия в утрото на 26 март преди 106 години, е символ на победата на българската армия.

В Пазарджик шествието ще започне на 26 март от читалище „Виделина” в 17.30 часа и ще бъде предвождано от Представителния духов оркестър на ВВС.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *