В листата на ВМРО за евроизборите ще има доказали се български патриоти, разкри Ангел Джамбазки

13 април 2019  |   0 коментара

„Воля“ може да са родолюбци, но не български, а турски – заяви евродепутатът

В листата на ВМРО – Българско национално движение ще има много интересни кандидати за европейски представители. Хора, несвързани с политиката. Ще има кандидати, чиито житейски биографии са свързани с изкуството и които са се доказали с делата си като български родолюбци и патриоти.

Това разкри в предаването „Още от деня“ по БНТ евродепутът и водач на листата на ВМРО за предстоящите евроизбори Ангел Джамбазки.

Той информира, че листата на ВМРО ще има силно гражданско присъствие и ще бъде регистрирана в ЦИК на 19 април, петък. Джамбазки е категоричен, че тя обединява личности, които са свързани със защитата на българския национален интерес.

Грозен откровен лобизъм - така заместник-председателят на ВМРО определи пакета „Мобилност” и обяви, че българските евродепутати, освен тримата, по думите му герои на Доньо Донев, които не участваха на първото гласуване, са направили и невъзможното дори, за да не се приеме в този мандат на ЕП.

Който бъде избран за български представител в следващия Европарламент ще има изключително отговорната задача да води битката, да води преговори, да търси съмишленици, за да не бъдат приети клаузите от пакета „обилност“, обричащи на гибел родния транспортен бранш, коментира Ангел Джамбазки.

Безобразно поведение, което е много натрапчиво. Изричат се откровено лъжи, неща, които са дълбоко неверни, така Ангел Джамбазки определи поведението на Веселин Марешки, който миналата седмица критикува „Обединени патриоти“ при гостуването си в „Още от деня“. Евродепутатът заяви, че според него за Марешкки отношение трябва да взема специалисти – лекари.

Думите на Марешки не могат да ме засегнат, защото зад гърба ми стои едно биография – най-малко петте години в Европарламента, коментира той.

Българският евродепутат затвори темата, като посочи, че не приема критики от човек, чиято биография е свързана с разследване и обвинения. Та вижте само тези т.нар. „български родолюбци“ са сложили на второ място в листата си за евроизборите Орхан Исмаилов. Да, може би са родолюбци, но не български, а турски, каза Ангел Джамбазки.

Явяването отделно на предстоящите евроизбори на партиите от „Обединени патриоти“ е погрешно, смята Джамбазки. Той е уверен, че ВМРО ще има представителство в следващия Европейски парламент, а останалите формации - вероятно не. Ангел Джамбазки обясни, че до последно ВМРО е правила всичко възможно, за да се явят единни на тези избори.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *