В ЕП Ангел Джамбазки гласува против „Стратегия за интегриране на ромите“

В ЕП Ангел Джамбазки гласува против „Стратегия за интегриране на ромите“

13 февруари 2019  |   0 коментара

Българският евродепутат и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки гласува против резолюция на документ В8-0098/2019 „Стратегия за интегриране на ромите“ и призова колегите си да се прекрати лицемерното говорене по темата.

Убедено гласувах против, защото е крайно време да се прекрати двуличното отношение по този изключително важен въпрос, заяви в залата на ЕП в Страсбург Джамбазки по време на процедура по обяснение на вот. (видео >>>)

Всички приказки и какви ли не писания на документи не водят до нищо съществено. Реалните проблеми в тези общности си седят. Махалата, гетото пораждат престъпност, напрежение, разпад и разграждане на обществото, там липсва образование. Най-сетне ясно трябва да кажем какъв е проблемът в тези махали. В моето отечество нараства броят на нападения над полицейски служители, нараства броят нападения над лекари, които са дошли да оказват помощ в тези населени места. С резолюции този проблем няма да се реши, заяви българският евродепутат.

Ангел Джамбазки е категоричен, че Циганският въпрос ще бъде решен само тогава, когато незаконните постройки бъдат премахнати, само когато родителите, които създават деца в риск, носят наказателна отговорност, само когато социалните помощи бъдат спирани, като се злоупотребява с тях. Ще бъде решен само тогава, когато фалшивите НПО-та, които всъщност източват тези средства, спрат да правят това, завърши изказването си Джамбазки.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *