В Бургас засадиха дръвчета за 125-годишнината от основаването на ВМРО

В Бургас засадиха дръвчета за 125-годишнината от основаването на ВМРО

23 октомври 2018  |   0 коментара

По случай 125-годишната от основаването на легендарната Организация от ВМРО-Бургас символично засадиха в парк „Изгрев“ малки брези и кестени. Тази родолюбива инициатива „на полза роду“ е част и от кампанията на ВМРО „Зеленото е родолюбие“, която от години се провежда в цялата страна.

Припомняме, че ВМРО е основана на 23 октомври 1893 година в Солун от 6-ма патриоти, които носят България в сърцето си – Дамян Груев, Христо Татарчев, Иван Хаджиниколов, Петър Попарсов, Андон Димитров и Христо Батанджиев. Те полагат основите на най-мощната патриотична организация на целия Балкански полуостров, наричана с право „държава в държавата“ за българския народ. ВМРО е продължител на светите идеали на Българското Възраждане и нейна мисия е духовното и всякакво друго възродяване на Отечеството ни.

Със своя символичен жест местната структура показва, че днешната българска политика трябва да съгражда и да гради живот, който да остане и за поколенията след нас и да пази и съхранява изконните български ценности.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *