В Банско Каракачанов се ангажира с проблемите на хората в планинските региони

В Банско Каракачанов се ангажира с проблемите на хората в планинските региони

19 март 2017  |   0 коментара

Лидерът на ВМРО и съпредседател на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов се срещна с жители на Банско. Срещата бе част от предизборните събития на патриотичната коалиция за 1 МИР Благоевград.

На въпросите на жителите на Банско и околните населени места отговаряха лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, водачът на листата на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ за област Благоевград Атанас Стоянов и вторият в листата Петко Събев.

Пред хората в курортния град Каракачанов се ангажира при бъдещо участие на Обединените патриоти в управлението да работи за защита на техния интерес.

Като председател на ВМРО, патриот и съпричастен на многогодишните усилия на хората от Пиринския край категорично заявявам, че Патриотите ще направим всичко, което е необходимо, бъдещето правителство незабавно да приеме Плана за управление на НП Пирин, декларира Красимир Каракачанов.

Той допълни, че развитието на спортната инфраструктура, туризма и ски зоните в цяла България ще са сигурна част от бъдещата управленска програма, ако Обединени патриоти са част от следващото управляващо мнозинство.

Планът за управление на НП Пирин трябваше да бъде приет през 2014 г. и да действа до 2023 г. Бави се вече три години, затова ще предложим изменение на Закона за защита на териториите, плановете на Национални и Природни паркове да действат 10 г. след приемането им, заяви пред присъстващите на срещата Каракачанов.

Той обясни, че когато новият план бъде приет през тази 2017 г., ще действа до 2027 г., а не до 2023 г., както е заложено в момента. Това се прави, за да може да се реализира всичко, което е заложено в него.

Незабавно ще поискаме от бъдещия министър на околната среда и водите взетите решения по „целесъобразност” под натиска на финансирани от чужбина еколози да бъдат отменени, за да може планът на Пирин да бъде приет и утвърден от Министерски съвет още до края на лятото, обеща още Каракачанов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *