Възмутително! Трима български евродепутати отсъстваха на най-важното гласуване за България в този ЕП

Възмутително! Трима български евродепутати отсъстваха на най-важното гласуване за България в този ЕП

26 март 2019  |   0 коментара

Точно два гласа не ни достигнаха, за да отхвърлим Пакета „Мобилност“ от дневния ред на тази сесия. Точно два. Само два. С тези два гласа заплахата за хляба на над половин милион българи щеше да е отхвърлена. Щеше и можеше.

Това написа във Фейсбук страницата си евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по повод отсъствието на трима от евродепутатите на едно такова важно гласуване като Пакета „Макрон“.

Гласуването беше поименно. Всеки може да провери дали и как е гласувал „неговият“ европейски представител. И да го попита какво по-важно задължение го е принудило да отсъства от това най-важно гласуване за България в този мандат на Европейския парламент.

Това беше най-важното българско гласуване в този мандат. Ако се окаже, че има български представители, които не са гласували, то можем да се сърдим само на себе си.

Аз лично не мога да намеря оправдание за никого, но това си е моето мнение.

Поздравявам българските колеги, които си направиха труда да бъдат на работните си места, за да оправдаят присъствието си в политиката и да защитят интереса на българските граждани.

Пред БНТ Джамбазки заяви, че сме изпуснали възможността да решим въпроса в рамките на този мандат на Европейския парламент.

Ще трябва да продължи съпротивата, очакваме превозвачи от България, Румъния, проучваме възможността да вкараме част от протестиращите в пленарна зала, за да изразят ясно своята воля, каза още Джамбазки по повод протеста на превозвачи, който се организира утре в Страсбург.

В този линк може да проследите изброените гласували на вчерашното заседание - в точка 2. Трима ги няма. Не ни достигнаха два гласа. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *