Врачанският народен представител Красимир Богданов: Изолирани сме от заседанията на Ботевския организационен комитет

Врачанският народен представител Красимир Богданов: Изолирани сме от заседанията на Ботевския организационен комитет

06 февруари 2019  |   0 коментара

Заседанията на Ботевски организационен комитет се провеждат  в дни, в които няма възможност да присъстват народни представители от Враца. Това се казва в отворено писмо от депутатът от ВМРО, избран от Враца, Красимир Богданов до медиите. Реакцията на Богданов идва след първото проведено заседание миналата седмица, на което се разгледаха различни предложения относно програмата за Ботеви дни 2019 г.

Общинският съвет на Враца е взел решение всички врачански депутати да са част от Комитета. Затова и Красимир Богданов апелира или заседанията да се насрочват в дни, в които депутатите не са ангажирани с дейността си в парламента, или ОбС да отмени решението си.

Вижте какво казва в интервю за местната ТВ „Римекс“ тук>>>

Ето и целия текст на писмото:

Уважаеми съграждани, с голямо неудоволствие съм длъжен да споделя, че за поредна година народните представители от Враца остават изолирани от работата на Ботевския организационен комитет. След като Общинският съвет гласува ежегодно в състава на комитета да присъстват шестимата депутати от Врачанско, заседанията на същия неизменно се насочват в дни, в които Народното събрание провежда редовни заседания. Припомням, че във вторник след 16.00 ч. се провеждат заседанията на парламентарните групи. В сряда, четвъртък и петък от 9.00 до 14.00 ч. са редовните заседания на парламента, а от 14.30 в сряда и четвъртък са заседанията на комисиите.

Нашето отсъствие (поради служебни ангажименти) прави лошо впечатление на врачани и създава впечатление за незаинтересованост и неуважение към паметта на Ботев. Освен това нямаме възможност да участваме активно в работата, да споделим мнения за програмата, да попитаме за финансовите разходи. Същевременно носим отговорност като организатори на Ботеви дни (поне на хартия).

Въпреки че неколкократно съм поставял този въпрос, и през настоящата година сме свидетели на същия подход. Надявам се, че изолирането на народните представители от Враца не е умишлено.

Призовавам организаторите да насрочват заседанията на Ботевския комитет в дните: понеделник и вторник, или петък следобед. В противен случай смятам участието ни за безпредметно и Общински съвет - Враца би следвало да ни освободи от отговорност и да не ни включва в състава на Ботевския организационен комитет.

С уважение: Красимир Богданов

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *