Военно-приложно състезание организираха от ВМРО - Карлово  по повод 115-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание

Военно-приложно състезание организираха от ВМРО - Карлово по повод 115-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание

08 август 2018  |   0 коментара

Военно-приложно състезание „Петър Юруков“, посветено на 115 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание организираха воеводите от ВМРО в Карлово. То е посветено на Петър Юруков и носи неговото име. Отборите, които носеха имената на видни дейци на революционното движение от Македония и Одринско, преминаваха препятствия, оказваха помощ на ранен другар, поразяваха цели с еърсофт пушки и гранати.

Преди инструктажа войводата Светлозар Янков разказа на участниците за Илинденското въстание, което е най-голямото и най-добре организирано българско въстание, и в което мнозина карловци са дали живота си за свободата на своите братя в Македония и Одринско.

Един от тях е младият войвода Петър Юруков, начело на своята чета.

Макар и неуспешно, това въстание постига една важна цел – да очертае с кръв българските територии, останали под робство след Берлинския конгрес, допълни Янков.

Вижте какво каза Светлозар Янков, както моменти от състезанието във видеото >>>

Класиране:

I-во място за отбор „Владо Черноземски“
(Дориан Крачолов и Теодор Атанасов)

II-ро място за отбор „Гоце Делчев“
(Милко Милев и Цветомир Иванов)

III-то място за отбор „Тодор Александров“
(Апостол Кулов и Тодор Тенев)

IV-място за отбор „Петър Юруков“
(Илиян Янев и Самуил Каратабанов)

Източник: „Подбалкански новинар“

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *