Воеводите от Русе номинираха Ангел Джамбазки за водач на листата за евроизборите

11 март 2019  |   0 коментара

Днес в Русе се проведе общинска пресконференция, на която присъстваха евродепутатът Ангел Джамбазки и народният представител в 44-ото НС Искрен Веселинов. Конференцията е подготовка за конгреса на ВМРО, който ще се проведе на 23 март.

По отношение на евроизборите от Русе за водач на листата е предложен Ангел Джамбазки, а потенциални кандидати за евродепутати са Юлиан Ангелов, Иво Пазарджиев и Асен Даскалов, който е преизбран за общински лидер, съобщават от „Русе медия“.

Все още не е ясно дали Обединените патриоти ще се явят като коалиция на изборите за Европейски парламент. Тази седмица предстои последна среща, а ако тя се провали, ВМРО има готовност да направи т.нар. отворена листа, с гражданско участие. Искрен Веселинов коментира, че Русе има позитивен опит от участието си на последните местни избори, когато 50 на сто от листата на ВМРО е била от гражданска квота.Този вариант ще се дискутира на национално ниво, ако ВМРО в крайна сметка се се яви самостоятелно на евроизборите.

Ние не намираме нищо по-демократично и по-открито от едни вътрешни избори. Съгласихме се да направим отворена листа и да поканим хора, които определят себе си като родолюбци и патриоти. Нашата идея е да защитим извоюваното право на нашите граждани да могат да пренареждат листата. Ние не искаме да делим, нашето убеждение като родолюбци е, че трябва да се събираме и да защитаваме интересите на хората, които ни подкрепят и голяма част от тези хора вярват на девиза „Съединението прави силата“, категоричен бе евродепутатът Ангел Джамбазки.

Всекидневната политика на ЕС е един път да говорят за европейски ценности, а после се опитват да откраднат 500 хил. български граждани, каза още Джамбазки.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *