ВМРО ще запази добрия тон към бившите си партньори

25 юли 2014  |   0 коментара

Не напускаме коалицията с „България без цензура”, Земеделски народен съюз и „Гергьовден“, за да нанасяме удари на тези хора, с които досега сме били партньори. Имали сме разногласия, но нашето решение не е мотивирано от тези дребни конфликти, а от това, че е на път да се реализира обединението на патриотичните сили

Това заявиха председателят на ВМРО Красимир Каракачанов и заместник-председателят Ангел Джамбазки в „Здравей, България” по Нова телевизия. Ръководителите на ВМРО бяха поканени да коментират излизането от коалицията с ББЦ, ЗНС и Гергьовден.

„Въобще не става въпрос за това, че някой ни е спрял кранчето, а за нещо принципно. ВМРО е единствената организация, за която е известно, че има законно свои имоти, които носят парични доходи, а отделно има и държавна субсидия. Става въпрос за наша принципна позиция, че патриотичните партии трябва да се обединят в общ фронт”, подчерта Красимир Каракачанов. Той разказа, че опитите за създаване на това обединение датират отдавна

„След поканата от лидера на НФСБ Валери Симеонов за сформиране на Патриотичен фронт ние преценихме, че от гледна точка на нашата политическа идеология е по-добре за нас да участваме на предстоящите извънредни избори в тази конфигурация”, уточни председателят на ВМРО.

„Всяка една коалиция трябва да бъде равнопоставена и в нея трябва да има уважение между субектите, които я съставляват”, посочи Ангел Джамбазки и допълни, че естественото място на ВМРО е в основата на един национален блок.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *