ВМРО – Шумен номинира Ангел Джамбазки за водач на листата за евроизборите

ВМРО – Шумен номинира Ангел Джамбазки за водач на листата за евроизборите

04 февруари 2019  |   0 коментара

Ръководството на ВМРО – Българско национално движение, гр. Шумен и Областното ръководство на партията взеха единодушно решение да подкрепят Ангел Джамбазки за водач на листата за  изборите за Европейски парламент.

Доводите в подкрепа на кандидатурата бяха, че г-н Джамбазки в настоящия си мандат като евродепутат е най-активният български представител, защитаващ интересите на България и нейните граждани, млад, интелигентен и активен е, с политически позиции, които напълно отговарят за важната мисия, която изпълнява в Европейския парламент, а именно, да отстоява правото България и нейните граждани да бъдат третирани на равноправна основа с останалите граждани на Европейския съюз. Пример в това отношение бяха и последните дебати, свързани с отстояването на позицията на българските превозвачи срещу рестриктивните мерки, предложени от френския президент Е. Макрон.

На срещата на ръководството на местното ВМРО бяха отбелязани и други постижения на Ангел Джамбазки в работата му като евродепутат, както и неговите лични достойнства, но бе подчертано, че най-важна е ролята му на отстояващ принципа за „Европа на Отечествата“ срещу опитите за унифициране и размиване на националната идентичност за сметка на глобалистките и ултралиберални тенденции на Стария континент да бъде наложена визията за „Европа на регионите“.

Освен това бе изтъкнато, че Ангел Джамбазки работи в насока на намаляване на европейските бюрократични регламентации, които не са съобразени със спецификите на отделните държави и имат за цел да облагодетелстват единствено едрите мултинационални корпорации. Според ръководството на ВМРО - Шумен, именно в тази насока трябва да се работи и в следващия Европейски парламент.

Припомняме, че преди дни на разширено заседание на Областния комитет всички структури на ВМРО от Врачанско подкрепиха единодушно кандидатурата на Ангел Джамбазки за водач на листата за евровота. С нарочна декларация от ВМРО – Ямбол също застанаха зад кандидатурата на заместник-председателя на ВМРО за водач на листата с кандидати за изборите за ЕП.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *