ВМРО учреди организация в Кула

ВМРО учреди организация в Кула

12 февруари 2020  |   0 коментара

След отличното представяне на местните избори през 2019 г. Патриотите от ВМРО вече имат своя структура в община Кула, обл. Видин. Сред учредителите са кметските наместници на селата Старопатица и Тополовец, общинските съветници и местни хора, които прегърнаха патриотичната идея.

Гости на събранието бяха народният представител и член на националното ръководство на ВМРО Красимир Богданов, Момчил Янков – заместник-председател на Националния младежки комитет на войводите и общински съветник във Враца, д-р Емил Лилов – бивш депутат и заместник-председател на ВМРО – Видин, и Мая Червеняшка – експерт по програми с европейско финансиране.

Красимир Богданов представи историята, същността и идеите на ВМРО, участието на Организацията в централната и местната власт и бъдещите приоритети.

След проведено гласуване ВМРО - Кула избра тричленно ръководство в състав: Николай Николов – председател, Николай Петров – заместник-председател, Еней Бранков – секретар. Взе се решение да бъде открит клуб на ВМРО в гр. Кула, където да се провеждат редовни срещи на актива.

Присъстващите поставиха въпроси към новото ръководство и гостите относно възможностите за участие в различни проекти и програми. Д-р Лилов взе отношение по състоянието на Видинската болница.

Гостите посетиха и селата Старопатица и Тополовец, където се срещнаха с местни хора и се запознаха с нуждите на читалищната самодейност, опазването на културно-историческото наследство и възможностите за туризъм в региона.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *