ВМРО с предложения как да се реши демографския въпрос в България

04 декември 2018  |   0 коментара

С ръст на доходите и ясна програма за трайно заселване на етнически българи може да се реши част от демографския въпрос, смятат от ВМРО.

Според вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, който бе на посещение в Русе, демографската криза в България ще се реши с програма за грамотна раждаемост и чрез мерки за спиране на практиката хиляди хора в трудоспособна възраст да живеят на социални помощи. 

Голяма част от политиците се пречупиха, но пак търсят конюнктурни решение. Като държава трябва да имаме ясна визия по въпроса, заяви Красимир Каракачанов пред камерата на русенската телевизия „КИСС 13“.

Докога държавата ще продължава да изпразва социалните фондове в гетата, където има неконтролируема раждаемост, маргинализация, ниско образование, висока престъпност и отвратителни условия на живот. Коя е тази държава, която не се интересува от бъдещето на нацията си, запита Каракачанов.

Той е категоричен, че трябва да се поощрява грамотната раждаемост, а не маргиналната. Не може раждането на деца да е станало професия за някои, възмути се лидерът на ВМРО.

Каракачанов е категоричен също, че трябва да се включат в пазара на труда около 400 хиляди българи, които разчитат на подкрепа от държавата.

Пълно е с хора, които не желаят да работят и живеят на социални помощи, обясни той и даде пример как може да се прекрати това: „В Бюрото по труда ти предлагат първи път работа, втори път също – ако отказваш, на третия път ти спират социалните помощи“.

Русенският депутат от Обединени патриоти и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов също смята, че решаването на демографския въпрос минава през ръст на доходите. 

Едно от основните неща, които успяхме да реализираме и то като генерална политика, е да прекратим философията на „постната пица“ и да насочим погледа към ръст на доходите. Колкото и шаблонно да звучи, това е основното разковниче за решаване на демографската криза, заяви Веселинов.

Сред мерките е и облекчаване на реда за започване на работа на чужди граждани с български произход.

Каракачанов коментира, че трябва да се помисли за национална програма по трайно заселване на такива хора и как да бъдат привлечени те.

Вижте повече във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *