ВМРО с нова структура в с. Мараш и дарение за деца

ВМРО с нова структура в с. Мараш и дарение за деца

21 юли 2016  |   0 коментара

Общинските съветници, областното и общинското ръководство на ВМРО – Българско национално движение, Шумен се срещнаха с жителите на с. Мараш. Бяха разисквани проблемите на селото и неговите жители.

Част от поставените въпроси бяха свързани с минералния извор на селото, занемарената детска площадка, както и историческата местност „Корията“. Това е мястото, на което е взето решението за Съединението на България. То е занемарено и не се поддържа от години.

Патриотите от ВМРО - Шумен поеха ангажимент да се погрижат за разрешаването на проблемите в населеното място. Първа стъпка в тази посока ще е окосяване, почистване и боядисване на детската площадка.

Учредена бе и местна структура на ВМРО в село Мараш. Неин председател стана Жулияна Стоянова Кръстева. Тя е на 24 г. и следва „Начална училищна педагогика“ в Шуменския университет.

Новата структура реши да почете по нетрадиционен начин деня, в който се навършват 113 г. от Илинденското въстание, сложило връхна точка в национално-освободителните борби на българите в Македония. Местните патриоти заедно с младежката организация на ВМРО - Шумен дариха компютри на децата от дом „Слънчево детство“ в чест на илинденци.

Припомняме, че преди време младежите дариха на същия дом спално бельо и посуда за кухнята, като обещаха да осигурят и компютри за децата, за да не се чувстват изолирани от своите връстници

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *