ВМРО с коледен подарък за децата от с. Звонци в Западните покрайнини

ВМРО с коледен подарък за децата от с. Звонци в Западните покрайнини

24 декември 2018  |   0 коментара

ВМРО осъществи поредна благотворителна инициатива за нашите сънародници от Западните покрайнини. Този път е насочена към децата от Звонския край.

За Коледа учениците от основно училище „Братство“ в с. Звонци, което обединява завършващите начално образование в четири околни села, получиха своите подаръци, които бяха изпратени от Патриотите от ВМРО. Освен това за нуждите на училището бяха подарени красиви портрети на български исторически личности, дело на художника Васил Горанов.

Дарението беше връчено на Сашо Златанов – председател на КИЦ „Цариброд - Бабушница“ от евродепутатът Ангел Джамбазки и народните представители от ВМРО Юлиан Ангелов и Красимир Богданов.

Това е поредният жест на ВМРО през тази година към българите от Западните покрайнини. Подпомогнати бяха и чрез ремонта на КИЦ „Цариброд“ и концертът за 20-годишнината на центъра, благотворителната вечер за децата от Босилеград, ремонтът на църквата във Звонци и летуването децата от трите български района на Черноморието.

Една от личните каузи на ВМРО е именно подпомагането на българите останали да живеят извън пределите на родината. Помощта за нашите братя в Западните покрайнини е от изключителна важност, тъй като сръбската пропаганда ежедневно прави опити за претопяване на българското самосъзнание, използвайки различни похвати. Но ние от ВМРО никога няма да го позволим!

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *