ВМРО с кмет и балотажи в пет села във Врачанско

ВМРО с кмет и балотажи в пет села във Врачанско

29 октомври 2015  |   0 коментара

Представителят на войводите Мая Ценова спечели кметския пост в с. Горно Пещене още на първия тур с 50.91% от гласовете на хората. Ценова измести управлявалия три мандата селото Кирил Попов от ГЕРБ.

Още двама кандидати на ВМРО в община Враца са на балотаж. Това са Нели Йотова, която ще се бори за кметското място с досегашния наместник в с. Веслец Генади Василев Христов (Коалиция „Народен съюз за Враца“).

Срещу настоящия кмет на с. Три кладенци Коцо Коцов, представител на същата коалиция, се изправя кандидатът на ВМРО Светлан Симеонов. Симеонов води с 35.53%, срещу 31.47% за Коцов.

Кандидатът на ВМРО за кмет на Община Враца Красимир Богданов остана трети в изборната надпревара с 2328 гласа или 7.68%. 

С 1741 или 6.18% от гласовете за листи във Врачанския общински съвет влизат трима представители на ВМРО – Красимир Ангелов, Марин Цветков и Божидар Джунов.

В общинския съвет на Оряхово ще има двама представители на ВМРО – Робертино Маринов и Светлозар Николов.

В Мизия ВМРО също има общински съветник. Това е Теменужка Желязкова. Желязкова обаче е на балотаж за кмет на  с. Софрониево срещу досегашния кмет Павко Маринов.

В село Галатин, общ. Криводол кандидатът на ВМРО Петър Георгиев е на втори тур срещу Красимир Гешев от Реформаторския блок.

Досегашният кмет и кандидат на ВМРО Цветелина Ботева е на балотаж в с. Камено поле, общ. Роман.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *