ВМРО с жалба до Административния съд срещу кмет на ДПС

ВМРО с жалба до Административния съд срещу кмет на ДПС

21 януари 2020  |   0 коментара

Жалба до Административния съд в Стара Загора внася ВМРО-БНД срещу решение на Общинската избирателна комисия в Казанлък за избор на кмет на село Копринка. Според тях избраният от ДПС кмет Кенан Шакир Саид все още не е прекратил участието си в търговско дружество, съобщава „Дарик“.

Кметът не е подал в срок заявление за напускане от своята фирма, а тя продължава да действа и след встъпването му в длъжност. Затова е сезирана ОИК, която според ЗМСМА трябва да вземе решение за отстраняването на Саид и да премине към нови избори. С гласовете на ГЕРБ и ДПС обаче ОИК взема странното противозаконно според нас решение, да не го отстрани с аргументи, които не са отразени в протокола, поясни депутатът от ВМРО - БНД Александър Сиди.

Жалбата до Административния съд срещу решението на ОИК ще бъде подадена още утре, а от ВМРО са категорични, че без значение кой от коя политическа сила е избран, законът трябва да се спазва.

Имаме принципни договорки в коалицията да работим според програмата за управление на страната, която направихме ГЕРБ и ОП. Не разбираме защо на местно ниво нещата минават по друг начин. Вероятно местният интерес е по-силен. Надяваме се, че ако има някакви договорки, те са в полза на българските граждани, а не в полза на тясно партийни интереси, коментира още Сиди.

Според него поредният вот на недоверие към правителството няма да мине и определи аргументите на лидера на БСП Корнелия Нинова като опит да покаже на избирателите си колко е силна партийната воля преди вътрешните избори в БСП.  

Надявам се след избора на председател на партията опозицията да започне да се държи като такава, да дава алтернативи за управлението, а не просто да вдига скандали и да нагнетява напрежение в обществото заяви още той.

От местната организация на ВМРО припомниха, че ще настояват в тазгодишния бюджет на община Стара Загора да бъдат заложени средства за фонд, който да дава месечни стипендии на даровити деца от 7 до 18-годишна възраст. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *