ВМРО с декларация срещу поемането на дългосрочен дълг от Община Мездра

ВМРО с декларация срещу поемането на дългосрочен дълг от Община Мездра

19 декември 2018  |   0 коментара

Общинският комитет на ПП „ВМРО - Българско национално движение“ - гр. Мездра излезе с декларация, адресирана до Общинския съвет, срещу поемането на дългосрочен общински дълг от страна на Община Мездра. В нея Патриотите от ВМРО заявяват своята категорична позиция срещу намерението на Община Мездра да поеме дългосрочен общински дълг от 1 689 000 лв., за да погаси безлихвен заем в същия размер, който ѝ беше отпуснат преди време от Министерството на финансите.

Според тях, в град Мездра изтеглянето на банков кредит в такъв голям размер от Общинската администрация в края на мандат 2015-2019 г. не е в интерес на местната общност, тъй като ще натовари допълнително финансово не само следващия, но и по-следващия управленски екип на общината.

Ето пълния текст на декларацията на ВМРО - Мездра:

ДЕКЛАРАЦИЯ

от Общинския комитет на ВМРО - Мездра срещу поемането на дългосрочен общински дълг от Община Мездра

Общинският комитет ПП „ВМРО-Българско национално движение“ - гр. Мездра заявява своята категорична позиция срещу намерението на Община Мездра да поеме дългосрочен общински дълг от 1 689 000 лв., за да погаси безлихвен заем в същия размер, който ѝ беше отпуснат преди време от Министерството на финансите. Според нас, изтеглянето на банков кредит в такъв голям размер от Общинската администрация в края на мандат 2015-2019 г. не е в интерес на местната общност, тъй като ще натовари допълнително финансово не само следващия, но и по-следващия управленски екип на общината.

Същевременно ВМРО - Мездра се обявява против опитите на сегашния кмет на Мездра Генади Събков да въздейства по един или друг начин върху някои от общинските съветници как да гласуват при вземането на решение по този въпрос. Смятаме, че това от една страна е признак на ниска политическа култура, а от друга - свидетелства за злоупотреба със служебно положение. Убедени сме, че политическият рекет и изнудване от страна на временно овластени лица нямат място в нашето общество, защото погазват основни права и свободи на българските граждани и са в разрез с демократичните ценности, които изповядваме.

Не на последно място ВМРО – Мездра настоява да бъде потърсена отговорност и наложено дисциплинарно наказание на заместник-кмета на Мездра Сашо Илиев във връзка с неколегиалното му поведение спрямо Стилиян Тотков, главен експерт „Общинска собственост, икономика и търговия“ в Община Мездра. Смятаме, че отправените от Илиев вулгарни изрази, уронващи честта и достойнство на засегнатите, са недопустими за ръководната длъжност, която заема. Обезпокоени сме и от трайно влошения микроклимат в общинската администрация, непосредствен израз на който са обидните квалификации от страна на висшестоящ служител към негов подчинен.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *