Структурите на ВМРО в страната отбелязаха Съединението на България

Структурите на ВМРО в страната отбелязаха Съединението на България

09 септември 2019  |   0 коментара

Редица събития, кампании, инициативи бяха подети от структурите на ВМРО в цялата страна на 5 и 6 септември по случай Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Стара Загора

ВМРО-Стара Загора дари близо 1000 български знамена на старозагорци и гости на града. Раздаването е част от традиционната инициатива „Развей българското знаме“, проведена по случай 6-и септември.

Ловеч

Традиционното автошествие по случай Деня на Съединението на България, 6 септември, отново събра членове и симпатизанти на ВМРО Троян, Ловеч, Угърчин, Тетевен и Ябланица. В похода участваха над 60 автомобила, водени от председателя на ВМРО за област Ловеч Даниел Сираков, заместник-председателя адв. Детелина Сотирова и членове на организацията. По време на автопохода през Троян бяха раздадени около 300 трибагреника на граждани и гости на града. С надутите клаксони и развети знамена почетоха празника и за пореден път изразиха своите идеи за родолюбие и патриотизъм. Последната спирка бе на „Айдушкото сборище”,  където Даниел Сираков приветства и благодари на всички участници в автопохода. Той съобщи, че във всички градове на областта са определени вече листите. Сираков също отбеляза, че за пръв път в Ловеч организацията издига кандидатура за кмет на Общината в града и това е Виктор Стойчев – бивш началник на НАП Ловеч. Пожела успех на кандидат – кмета  и на всички кандидат – общински съветници.

Враца

По повод 134-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия младежката организация на ВМРО зарадва стотици врачани, които получиха като подарък за празника българския национален флаг.  В инициативата се включиха народният представител Красимир Богданов, представителите на Националния младежки комитет на ВМРО Момчил Янков, който е негов заместник-председател и наскоро избраният в ръководството на комитета Мартин Иванов.

По-късно ВМРО-Враца се включи и в общоградското честване пред паметника на загиналите във войните за национално обединение на България.

Структурата на ВМРО в гр. Шумен чества Съединението на България пред паметника на загиналите във войните шуменци на пл. „Кристал“ . Бяха положени венци и цветя в знак на признателност.

Историческото значение на шуменския регион е безспорно, не само за корените на българската държава, създадена на Балканския полуостров, но и за редица събития през 1300-годишната ни история. Едно от тях е Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Роля в това дело има местността „Марашка кория“. Подкрепата за Съединението е обявена именно по време на военен полеви лагер, разположен в Марашката кория.

ВМРО - Бургас участва в тържествата по повод 134 години от Съединението на България. Вечна слава на дейците, благодарение на които градът ни се присъединява към свободната част на Отечеството, споделиха от местната структура.

Русе

Кандидатът за кмет на Русе и понастоящем областен управител Галин Григоров честити празника на събитието и каза следното:

Честит ден на Съединението! Като неизпълнен завет звучат думите на един съвременник на това велико българско дело: Таз година Тракия, догодина Македония...

Варна

Във Варна положиха цветя и венци пред паметника на … След това раздаваха в центъра на града балони в цвят бяло, зелено и червено.

ВМРО - Червен бряг се поклони пред героите дали живота си за единна България като поднесоха венци и цветя.

С тържествена церемония пред паметника на Четвърти пехотен полк в Градската градина на гр. Плевен, местната структура на ВМРО отбеляза134 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Присъстваха народният представител от ВМРО д-р Калин Поповски и заместник областният управител Татяна Божинова.

Пловдив

В града под тепетата районният кмет Борислав Инчев, общинските съветници Нина Гьошева и Стефан Послийски, заедно с членовете на местната структура, раздаваха българския национален флаг под мотото „Да развеем  българския флаг“.

В деня на Съединението в с. Драговищица пред паметника на загиналите във войните за национално освобождение и обединение беше почетена паметта на загиналите драговищенци и бяха поднесени цветя.

Като продължение на кампанията на ВМРО „История на улицата“ и във връзка със Съединението са подготвени табели табели за ул. „Капитан Райчо“ в кв. Маслово. Капитан Райчо Николов е единствената жертва по време на обявяване на Съединението.

гр. София

От градската и младежката структура на ВМРО в Столицата положиха цветя и венци пред паметника на Незнайния войн.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *