ВМРО – Стара Загора дарява пакети с храни в Деня на християнското семейство

ВМРО – Стара Загора дарява пакети с храни в Деня на християнското семейство

19 ноември 2019  |   0 коментара

На  21 ноември, в Деня на християнското семейство, за пореден път  структурата на ВМРО - БНД  в град Стара Загора ще подари на старозагорци пакети с храни в Храм „Света Троица“.

Във връзка с благото на българското семейство нека си припомним за изработената от общинската организация на ВМРО Програма за „Образована раждаемост“. За ВМРО насърчаването на образованата раждаемост е основен приоритет и възможност за преодоляване на все по-задълбочаващата се демографска криза у нас, посочват от местната структура в Стара Загора.

Акцията на воеводите цели да покаже, че на този ден, а и всеки ден, може просто да се прости и да се потърси доброто в другия. В събитието ще се включат женската и младежката организация на ВМРО заедно с  общинския съветник Никола Чакалов.

Ден на християнското семейство

На този ден Църквата празнува деня, когато невръстната Мария, обречена на Бога от родителите си Йоаким и Анна още преди да се роди, само на три години, била въведена в Йерусалимския храм. След това била предадена на Йосиф от Давидовия род, който да се грижи и бди над нея.

Този ден Църквата е приела и за Ден на християнското семейство и напомня на бащи и майки за духовните им задължения към децата, възпитавайки ги така, че те да растат благочестиво в послушание към родителите си и чистота на нравите.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *