ВМРО – София област: Циганите посегнаха на най-святото – децата на България, като се подиграха и със спорта

ВМРО – София област: Циганите посегнаха на най-святото – децата на България, като се подиграха и със спорта

25 март 2019  |   0 коментара

С остра позиция излезе ръководството на ВМРО в София област. Поводът е поредният акт на циганска агресия към юноши от футболен клуб. Воеводите са категорични, че все по-засилена е необходимостта от приемането на програма с мерки срещу циганската престъпност.

Ето изявлението на ръководството на ВМРО – София област:

По повод разигралите се грозни сцени на двубоя между юношите старша възраст на отборите „Ботев“ (Ихтиман) и „КОМ-98“ (Годеч), случили се на 24 март (неделя) в гр. Ихтиман, при което мачът е прекъснат от нахлуването на циганска орда от над 100 души, която търси саморазправа с младежите от Годеч, се стига до нанасяне на удари и заключване в съблекалнята, ние от ръководството на ВМРО – София област, излагаме следната

ПОЗИЦИЯ

Отново на дневен ред е циганско своеволие и произвол, този път не от битов характер, а на спортно събитие, на което сили мерят деца. Град като Ихтиман, който все повече се циганизира и се създава огромно гето, където за пореден път се нарушават редица закони, в който циганите превземат все повече града, като неведнъж циганските жители са създавали конфликти с органите на реда и граждани, е изключително недопустимо да се посяга на младежи и то на спортна среща. В 21 век е немислимо спортен двубой да се прекратява и да бъдат удряни, бити и заключвани младежи от цял един футболен отбор. Какъв пример се дава на подрастващите – вместо спортът да изгражда уважение, дисциплина, мъжество, то той става сцена на бойно поле. За съжаление отново замесени са цигани, което още веднъж изкарва на дневен ред нуждата от засилени и специални мерки в работата с тях. Този факт показва актуалността и навременното приемане на предложената от вицепремиера Красимир Каракачанов концепция за интеграция на циганите.

За пореден път циганите посегнаха на най-святото – децата на България, като се подиграха и със спорта. Надяваме се на навременни и адекватни мерки от страна на полицията и правораздавателните органи, на които трябва да се изкаже и благодарност за намесата до момента и недопускането на по-сериозни последствия.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *