ВМРО - Сливен в помощ на жители на балканските села

ВМРО - Сливен в помощ на жители на балканските села

13 януари 2017  |   0 коментара

Възрастни и самотни хора от  селата Стара река, Средорек, Божевци и Изгрев получиха подкрепа в мразовитите зимни дни от областната организация на ВМРО в Сливен.

Като остават верни на принципа, че човечността и благотворителността не са само коледни акции, от организацията на воеводите  осигуряват вече няколко дни на местни жители  лекарства и други необходими за живота и здравето им стоки.

Хората там се чувстват забравени от всички, коментира председателят на областната организация на ВМРО Георги Георгиев пред наш репортер.

В четирите балкански села живеят предимно възрастни хора и не могат да пътуват до други населени места, за да си купят необходимите стоки или лекарства, са споделили те пред него и други членове на ВМРО, притекли им се на помощ. В благородната  дейност се включи секретарят на организацията в село Стара река Марияна Салиева.

В момента в някои от селата и махалите снегът достига 2 метра, пътищата не са почистени, дори  за автомобили придвижването е рисково. Това се вижда ясно и на снимките. Още  вижте на ФБ страницата на радио Сливен Нет.

източник: Радио Сливен Нет

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *