ВМРО сигнализира кмета на Благоевград за ЛГБТ-сбирка

ВМРО сигнализира кмета на Благоевград за ЛГБТ-сбирка

14 февруари 2018  |   0 коментара

Сигнал до кмета на Благоевград внасят Атанас Стоянов – заместник-председател на ВМРО-БНД и народен представител в 44-ото Народно събрание, и Станимир Радулов – председател на общинския комитет на партията в Благоевград. Поводът е информация за предстоящата сбирка на хора с различна сексуална ориентация в общежитията на Американския университет.

Организатори на събитието, видно от плакатите и публикациите в социалната мрежа, са „ЛГБТ Благоевград“ и НПО на студенти от Американския университет, занимаващо се ЛГБТ-проблематиката.

ВМРО винаги е била стожер на българщината и радетел на християнските ни ценности и добродетели, пишат в сигнала си Стоянов и Радулов. Те категорично настояват мероприятието да не се провежда, защото подобен род прояви на обществени места е крайно недопустимо и провокативно срещу цялата общественост.

Това е явно предизвикателство срещу християнските ценности, човешкия морал и етика на нормалните хора в Благоевград, казват представителите на ВМРО.

Ето текста на сигнала:

В публичното пространство излезе информация относно предстоящо събиране на лица с нетрадиционна и различна сексуална ориентация    (лесбо- гей- би- транс сексуални лица). Сборището на тези хора се предвижда да бъде на 20.02.2018 г. в гр. Благоевград, ул. „Скаптопара“ № 1 и е организирано от т.нар. „ЛГБТ“.

ВМРО категорично се противопоставя на това мероприятие. За нас всяка групова, публична проява на тези лица на обществени места е крайно недопустима и провокативна срещу цялата общественост на Благоевград и региона. Тази проява е явно предизвикателство срещу християнските ценности, човешкия морал и етика на нормалните хора в Благоевград.

Днес, когато общественото внимание е насочено срещу приемането на Истанбулската конвенция и нейните „джендър“ послания, подобни гей прояви са в разрез с обществения и граждански мир в областния център на Пиринска Македония. Тази антиобществена инициатива е в разрез и с християнските ни традиции и човешки норми, която се превръща в предпоставка за нарушаване на обществения ред и спокойствието на гражданите.

В следствие на това е възможно нормалните хора спонтанно да изразят своето възмущение от това сборище по всякакъв начин и това да доведе до непредвидими последици.

В тази връзка се обръщаме към Вас с призив да забраните това мероприятие като вредно и опасно, в името на сигурността и спокойствието на благоевградчани.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *