ВМРО – Сандански събра актива си на голямо тържество

ВМРО – Сандански събра актива си на голямо тържество

20 декември 2017  |   0 коментара

По стара своя традиция в навечерието на Коледните празници войводите от Сандански се събраха да се поздравят с изтичащата успешна година и да се повеселят. Един от големите ресторанти в района едва успя да побере събралите се над 300 членове и симпатизанти на патриотичната организация в Сандански.

В приветствените си думи заместник-председателят на ВМРО и народен представител Атанас Стоянов изказа искрената си благодарност към всички общински съветници, кметове на населени места и членове на структурите на ВМРО в общината за високите резултати в работата и за всичко постигнато и утвърдено до тук.

Нашата организация е една от основните обществено-политически сили в общината и региона - с множество обществени, исторически, социални и благотворителни прояви и инициативи. Това я прави ключов фактор и в политическия процес. ВМРО е била, е и ще бъде завинаги основен стожер на българщината и в Сандански и Пиринска Македония. А ние, следовниците на славните ни комити и войводи от миналото, сме длъжни и сме призвани да помним тяхното освободително и родолюбиво дело, да следваме техния пример и да надграждаме всичко постигнато до тук, каза пред всички Атанас Стоянов.

Своите приветствия към стотиците активисти отправи и евродепутатът Ангел Джамбазки, който също е заместник-председател на партията.

Настоящето и бъдещето на нацията ни е в нашите ръце. И ние, като български патриоти, сме призвани да продължим борбата за национално единение и да положим всички усилия за икономическия, културен и духовен просперитет на народа ни, каза Джамбазки.

Специален гост на тържеството беше внукът на легендарния водач на ВМРО – Тодор Александров, чието име и фамилия носи и той. Тодор Александров-младши получи специален плакет за принос в съхранението на българския дух и българския национален идеал.

За изключителни успехи и принос в развитието на българския спорт, от ВМРО специален плакет и парична награда получи световният шампион по ММА в тежка категория - Атанас Свисов.

Празничната вечер продължи с много народни песни за комити и войводи, с много танци и хора и с много патриотично настроение и веселие.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *