ВМРО решава за коалиционната си политика

ВМРО решава за коалиционната си политика

23 юли 2014  |   7 коментара

На заседание в четвъртък Националният изпълнителен комитет на ВМРО ще разгледа предложението на председателя на НФСБ Валери Симеонов за създаване на общ Патриотичен фронт между ВМРО, НФСБ и други патриотични формации - кауза, за която ВМРО се бори от години.

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов ще предложи да бъде гласувано решение за излизане от коалицията с ББЦ и даване на положителен отговор на предложението на г-н Валери Симеонов за създаване на Патриотичен фронт с НФСБ и други патриотични организации.

Целта на такова обединение е създаването на мощна патриотична коалиция, която на предстоящите парламентарни избори да даде алтернатива на всички патриотично мислещи български избиратели и обща парламентарна група в следващото Народно събрание, която да бъде незаобиколим фактор за отстояване на българските национални интереси.

Това е най-добрият начин за запазване на политическата и идейна идентичност на ВМРО.

Надяваме се, че добрите ни отношения с досегашните ни партньори ще бъдат запазени и не изключваме по-нататъшни общи действия за изваждане на ДПС от властта и изграждане на силна, демократична и национална България, коментира лидерът на ВМРО.

Коментари

 • checho

  юли 23, 2014 в 3:16

  ВМРО е патриотичната кауза на България ! Тази кауза беше игнорирана с влизането в коалиция с ББЦ. Тази коалиция вещаеше края на ВМРО. Приветствам излизането на ВМРО от тази небългарска коалиция и включването в Патриотичния фронт.

 • checho

  юли 23, 2014 в 3:23

  България над всичко!!!

 • Мартин

  юли 23, 2014 в 4:01

  Искрено се надявам тази коалиция да стане реалност. Винаги съм смятал, че е необходим съюз между патриотичните формации, за да имат патриотичните българи най-сетне представители в парламента. ВМРО няма място в коалиция с лъжливата мутра Бареков. Именно заради ББЦ имам сериозни колебания за кого да гласувам на предстоящите избори, но осъществи ли се този Патриотичен фронт, решението вече ще е ясно.

 • Марио Стоянов

  юли 23, 2014 в 5:35

  Поздравления!
  Този път пътя, който поемате е правилен.
  Надявам се ВМРО да работи и взаимодейства с хора, които имат една кауза - България!

 • Христо Христов

  юли 24, 2014 в 1:46

  Всеки,който обича и милее за България и изповядва справедливата и патриотична кауза,водена от ВМРО разбира отговорното поведение на ръководството и приветства създаването на т.нар.Патриотичен фронт.Време е да се разбере,че само обединени ще успеем да направим борбата за спасяването на България реалност.Много хора бяха разочаровани от участието на ВМРО в коалиция с ББЦ,но въпреки това гласуваха на изминалите избори.Убеден съм обаче,че ако това странно обединение се бе запазило,резултата за ВМРО щеше да бъде катастрофален.Дано г-н Каракачанов разбере,че моралът и честта на много българи няма цена,пък дори и била тя място в европейския парламент.Обратното би означавало отново сметки зад гърба на избирателите и за тяхна сметка.И накрая искам да си пожелая да спрем с роенето и да се обединим в името на Отечеството.Няма значение коя партия първа е предложила това обединение,а е важно хората зад всичките тези патриотични партии да бъдат представени в парламента!С уважение към всички достойни българи,обичащи и работещи за България!

 • Krassimir Kosstov

  юли 24, 2014 в 10:58

  Разгеле, браво!
  На последните избори за Парламент гласувах за ВМРО, но на последните за Европарламент НЕ гласувах за ВМРО точно заради коалицията с Бареков.

  Обединете най-сетне всички наистина патриотични сили в България, мамка му !!!

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *