ВМРО продължава с акцията по даряване на патриотични портрети

ВМРО продължава с акцията по даряване на патриотични портрети

31 януари 2019  |   0 коментара

Портрети на славни български владетели дари ВМРО на бургаското СУ „Йордан Йовков“. Те ще бъдат подредени в коридора на третия етаж в сградата на училището и по този начин ще се оформи една символична алея на българското средновековно величие.

От младежката организация на ВМРО - Бургас пък дариха над 400 книги на Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985” в комплекс „Меден рудник”. С това каузата за защита на книжовността и знанието, приоритет на Организацията открай време, е достойно продължена. Такива патриотични традиции от прекрасни млади хора, които вършат всичко това на доброволни начала и милеят за идеите на ВМРО в името на майка България, само допринасят за повдигане на родолюбивия дух на българите.

Миналата седмица в София – област също се проведе поредната патриотична акция в местните училища, където бяха подарени портрети на българските ханове и царе, дело на художника Васил Горанов.

Изпратени бяха и патриотични подаръци на нашите сънародници на о. Кипър, където има 4 български училища. От ВМРО им подариха помагала, знамена, карти, атласи и патриотични портрети, изрисувани от художника Васил Горанов.

От ВМРО – София пък зарадваха с патриотични подаръци учениците от 159 ОУ „Васил Левски“ в кв. Челопечене, благодарение на усилията на Николай Димитров и Деян Заузин, отговорни за тази поредна акция.

ВМРО продължава да обикаля и столичните училища и да подарява патриотични материали. Този път Патриотите от ВМРО гостуваха в 156 ОУ „Васил Левски“ в квартал Кремиковци, като дариха трибагреник, учебно помагало, портрети с българските ханове и царе.

ВМРО - град Септември подари на всички учебни заведения и общинския културен дом в учебно помагало „История на българския народъ“. Учебното помагало е препечатка на старо издание от 1933 година и разпространението му цели да се подпомогне обучението по българска история и да насърчи патриотизма. Председателят на ВМРО в град Септември и общински съветник Кузо Божинов посети СУ „Христо Ботев“ - Септември, СУ „Христо Смирненски“ - Септември, Професионална гимназия по земеделие - Септември, Професионална гимназия по автотранспорт - Виноградец, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - град Ветрен, ОУ „Георги Бенковски“ - Виноградец, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Ковачево, ОУ „Христо Смирненски“ - Ветрен дол, ОУ „Никола Вапцаров“ - Варвара, ОУ „Христо Ботев“ - Карабунар, ОУ „Христо Ботев“ - Семчиново, НУ „Васил Левски“ - Септември,  НУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Злокучене и общинския културен дом и връчи учебните помагала, които бяха приети с интерес и благодарност.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *