ВМРО – Приморско с предложения към бюджета на Общината за 2019 г.

ВМРО – Приморско с предложения към бюджета на Общината за 2019 г.

24 януари 2019  |   0 коментара

В писмо до кмета и председателя на Общинския съвет в Приморско председателката на местната структура на ВМРО в града Ваня Андонова прави предложения, които да залегнат в бюджета на Общината за 2019 година.

Предложенията целят подобряването на чистотата и озеленяването на територията на Община Приморско.

Ето текста на предложението:

До

Кмета на Община Приморско

До

Председателя на Общински съвет

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

От Ваня Андонова - председател на ПП ВМРО - Община Приморско

Уважаеми г-н кмет,

Уважаема г-жо председател на Общински съвет,

Във връзка с приемане на Бюджет 2019 имам следните предложения:

1. Да бъдат предвидени средства за изграждане на улично осветление на пътния участък в отсечката от хипермаркет „Мастерхаус“ до разклона на животновъдната зона. Необходимостта е продиктувана от значителния брой граждани, живущи в този район, движещи се предимно без транспортно средство, което вечер повишава риска от всякакъв вид инциденти.

2. Да бъдат предвидени средства за закупуване и монтиране на електронни улични рекламни пана, за да се избегне лепенето на плакати по дърветата на централната улица.

Предложения относно „Чистота и озеленяване”:

1.  Да бъдат предвидени средства за подмяна и закупуване на нови кошчета за отпадъци, естетично и екстериорно издържани, които да бъдат монтирани на късо разстояние едно от друго на централната улица, както и на вътрешните главни улици, където има голям човекопоток.

2. Да бъдат отделени средства за повече озеленяване с цветна ниска растителност по всички площи, позволяващи засаждането им - на входа на град Приморско, по ул. „Иглика”, и др. По възможност да бъде помислено за капково напоявате.

3. Да бъдат предвидени средства за допълнително наемане на групи, които периодично в по-къси интервали да извършват окосяване не само на градинките в централна градска част, но и на останалите възлови и видими места в Приморско – Крайморска алея, например.

4. Да бъде засилен контролът във връзка с изхвърлянето на биологични отпадъци в контейнерите, които предизвикват неприятна миризма, както и по-често да бъдат подлагани на третиране с дезинфектанти.

5. Да бъдат предвидени средства за закупуване на определен брой машини тип „Водоструйка”, с които периодично да се почистват тротоарите и зоните около кошчета за смет, особено в критичните зони при заведенията за хранене.

6. Да бъде коригиран график т за по-често сметопочистване по критичните точки в гр. Приморско.

7. Да бъде изготвена нова схема на разполагане на сезонните сергии, като бъде направена статистическа извадка на вида търговия и според това да бъде направено тяхното райониране за разположение в ЦГЧ.

8. Поради изнесената търговия на тротоарите централната улица „Трети март“ да бъде частично затваряна (може и по преценка от нейните пресечни първа или втора) за движение на автомобили в пиковите часове вечер от 20.00 ч до 23.00 ч., поради невъзможността за нормална проходимост.

Считам, че предложенията ми не са непосилни и могат да бъдат взети по внимание при предвиждането на средства от Бюджет 2019.

22.01.2019 г.

 Уважение: Ваня Андонова

 

 

 

 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *