ВМРО – Приморско с инициатива за възстановяване на един от символите на града

ВМРО – Приморско с инициатива за възстановяване на един от символите на града

15 август 2019  |   0 коментара

Структурата на ВМРО в град Приморско поде акцията по събиране на средства за възстановяване на един от символите на града – кръстът на Южния плаж.

Специална покана за подкрепа на инициативата и писмо с искане до администрацията на Община Приморско за пълно съдействие, разрешение и законовото уреждане, касаещо възтановяването и изграждането на нов кръст е внесено от общинския съветник от ВМРО в Приморско Ваня Андонова.

Ето и целия призив от Фейсбук страницата на Андонова:

„Заедно да възстановим кръста в Приморско“

Скъпи приятели на Община Приморско,

С общи сили и вяра в доброто във всеки един от нас каня всички заедно да застанем в инициативата „Заедно да върнем кръста в Приморско“.

Всеки един от нас има личен свят, семейство, вяра в Бог и добродетелите. Без значение от религията, която изповядва всеки човек, най-важната е духовната връзка между него и спазването на добродетелите. Запазването им е в основата на уважението, толерантността и в частност възпитанието, което от своя страна е символ на вярата и семейните ценности. Всички трябва да бъдем обединени и да показваме ежедневно, че сме по-силни от страха, дори и този, който ни кара да се замисляме за доброто в днешно време, като премахнем и най-малките съмнения, че надеждата и вярата са изчезнали.

Силите и честността, които влага всеки човек в желанието за промяна, е достойно и заслужава уважение. Вярваме, това е право на всеки човек. Дори и в най-трудните моменти необходимостта от взаимна подкрепа и обединение във всяка лична и обществена кауза дава надежда за нашето бъдеще. Днес живеем и благодарим за вчера, а утре е нашата молитва и вяра за всичко, което ни предстои. Дарението е засвидетелстване на уважение, мислейки за утре. Все по-често ще има нужда да го правим.

Поглеждайки от днешния ден, учейки се от миналото, помагайки на всеки човек да получи вяра в доброто, примирение и път към себе си е ежедневна кауза на нашето общество. Вярвам, че чрез нея и взаимна подкрепа всеки един от нас достига до тези изконни постулати.

На Южния плаж в Приморско същестуваше кръст, част от символите на града. Днес този символ на святост, вяра и обединение не е на мястото си. Изграждането на нов кръст, връщане на мястото му, е важен символичен акт на вяра и доброта, инициатива в която каня да се включат всички хора в община Приморско.

Възкресението на доброто, символите на Приморско, около които се обединяваме, както и възстановяването на липсващия кръст са важна крачка към промяната, каузата, около която зная, че ще върне надеждата във всеки за утрешния ден.

Подемам инициатива и каня всички в община Приморско да се включат в този благороден и същевременно важен акт на постъпка. Всеки човек, както и бизнес общността в Приморско да се включат в каузата, като направят дарение или помогнат по различен начин за изграждане на нов кръст, символ на вярата и доброто.

Правя призив към всеки човек и ще направя всичко, което е необходимо за възстановяване на кръста на мястото му.

Специална покана за подкрепа на инициативата и писмо с искане до администрацията на Община Приморско за пълно съдействие, разрешение и законовото уреждане, касаещо възтановяването и изграждането на нов кръст е входирано на 12 август 2019 г., понеделник. За административното развитие на каузата, както и всяка стъпка около организацията ѝ, своевременно ще Ви информирам. В отразяването на инициативата ще бъдат поканени и медии.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *