ВМРО приема решението на съда за убиеца на Монов с болка и раздразнение

ВМРО приема решението на съда за убиеца на Монов с болка и раздразнение

28 септември 2019  |   0 коментара

Решението на съда се изпълнява и не може да се коментира, но нашите чувства са много остри и категорични. Ние възприемаме това решение с изключителна болка и дори раздразнение, защото смятаме, че този човек не се е поправил. Той заслужаваше своето наказание и трябваше да го изтърпи.

Така историкът и депутат от ВМРО Милен Михов коментира пред „Дарик“ решението на Софийски апелативен съд, с което той освободи предсрочно от затвора австралиеца Джок Полфрийман.

Полфрийман бе осъден у нас на 20 години лишаване от свобода заради убийството на студента Андрей Монов в центъра на София, извършено през 2007 г. Тричленен състав на Апелативен съд – София, с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, реши да го освободи предсрочно.

Преди една година ресорният заместник-министър на правосъдието проф. Николай Проданов, излъчен от ВМРО, е заявил публично, че документите и свидетелствата на затворническите власти показват, че този човек не се е поправил, а търси възможност да избегне присъдата, припомни Михов.

Според него затворникът е правил няколко опита за бягство от своята присъда чрез искания тя да бъде излежана в Австралия, както и няколко поредни искания за предсрочно освобождаване. Според Михов присъдата на австралиеца още навремето е била определяна като твърде снизходителна.

Може би мотивите на съда имат някакво бюрократично основание, но истината е на другата страна, допълни още Милен Михов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *