ВМРО приветства конгреса на Евромайките

ВМРО приветства конгреса на Евромайките

13 април 2014  |   0 коментара

За 25 години, мъжете в политиката се издъниха, каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов на учредителния конгрес на Женската организация на ПП „България без цензура".

Пожелавам ви повече кураж. Говорим за европейските ценности, но управляващите през последните 25 години забравиха за традиционните семейства, за тези, които създават деца. Ние сме първ и в Европа по детска смъртност, по най-ниска раждаемост, по заболеваемост. Това е следствие на целия онзи преход, който не се погрижи да осигури възпитанието, образованието, здравето на децата. Сега говорим за демографска катастрофа. Който не мисли за бъдещето на българската нация, не може да се нарече отговорен българин, политик. Когато говорим за стимулиране на раждаемост – и в момента има неграмотна раждаемост в гетата. Нека да помислим за мерки, с които да стимулираме грамотната образованата раждаемост. Двойките да раждат деца, но и да образоват след това, а не да просят по кръстовищата, да проституират по магистралите. Трябва да стимулираме майките, които раждат и отгледат, образоват децата си, каза още Каракачанов. 

Д-р Султанка Петрова, председател на Националната женска организация на ВМРО, обяви, че днес жените обединяват своите усилия. Майката винаги е по-активната, а ние жените винаги успяваме да обединим нашите усилия, за да може животът ни да е по-добър. Започнахме да работим заедно с вас и сега се радвам, че се познаваме. Така се обърна д-р Петрова към делегатите в залата.

България има нужда от промяна. Нека нашата нова коалиция бъде промяната за България. Не само говорим за промяна, но имаме сили да я осъществим”, допълни тя.

Петрова сподели, че още от създаването си преди 12 г. НЖО на ВМРО се бори за преодоляване на икономическата криза и на демографския срив. Тогава си поставихме за цел  да запазим ценностите и традициите. Сега борбата ни продължава, поясни председателят на НЖО.

Представителите на ВМРО поздравиха Калина Крумова за избирането ѝ за председател на „Евромайки“.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *