ВМРО предложи мерки за по-чист въздух в Пловдив

ВМРО предложи мерки за по-чист въздух в Пловдив

13 февруари 2018  |   0 коментара

Въвеждане на „зелено“ еко-билетче по подобие на София в дните с критични превишения на нормите за чистота на въздуха в Пловдив и дългосрочна програма за електрически автобуси по линиите на масовия градски транспорт. Това предлага ВМРО за общественото обсъждане на проекта за подобряване на атмосферния въздух в Пловдив. 

За пари за автобусите може да се кандидатства по еврофондовете, позициите са отворени и следващите три години, каза заместник-председателят на Общинския съвет на Пловдив Камен Шишманов.

Според войводите най-голям проблем с чистотата на въздуха идва от отоплението с твърдо гориво. Затова държавата може да промени нормативната уредба и да плаща енергийни помощи само за отопление с екологично гориво, като пелети, а не въглища, посочи народният представител и член на националното ръководство на ВМРО Александър Сиди.

ВМРО предлага и стимули за гражданите за преминаване от твърдо гориво към газификация като общината и държавата поемат част от сумата за инсталацията. За подобряване на чистотата на въздуха те предлагат в Пловдив да бъде назначен главен озеленител, който да направи анализ с какви растения да бъде залесен града. 

За Националния празник 3 март войводите по традиция ще дават на желаещите национален трибагреник и карта на Обединена България, която включва териториите, на които се говори български език.

Източник: БНР

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *