ВМРО подхваща незаконните къщи в махалите в Пловдив

ВМРО подхваща незаконните къщи в махалите в Пловдив

15 януари 2019  |   0 коментара

ВМРО ще осъществи натиск за премахването на незаконните постройки в циганските махали в Пловдив, съобщава „Марица.БГ“.

Нашите съветници ще внесат в Общинския съвет на Пловдив две питания към общинската администрация. Първото е колко са издадените заповеди за събаряне на незаконни постройки в тези квартали и колко от тях са влезли в силата. Вторият въпрос е колко струва бутането на всяка една постройка и колко е общата сметка, обяви лидерът на партията под тепетата и кмет на район „Южен“ Борислав Инчев.

На обсъждането на бюджета в местния парламент съветниците Камен Шишманов и Стефан Послийски ще предложат необходимите за разрушаването на незаконните къщи средства да бъдат предвидени в разходната част. Според Инчев, приоритетно трябва да бъдат отстранени постройките върху улици и тротоари, както и тези, вдигнати на места с подземна инфраструктура. Става дума за къщите и бараките в най-големите цигански махали, които са разположени в районите „Източен“, „Централен“ и „Северен“.

Решаването на проблемите в циганските махали не може повече да се отлага. През март или април вече може да се пристъпи към физическото изпълнение на заповедите за отстраняването на сградите, допълни Инчев. По думите му, администрацията трябва превантивно да вземе мерки, вместо след това да гаси пожарите.

Заместник-председателят на ОбС - Пловдив Камен Шишманов смята, че позволяването на циганите да строят незаконно и да не плащат ток се използва от определени политически сили за купуване на гласове на изборите.

В Столипиново идваха да живеят хора от цялата страна с цел да се отопляват безплатно през зимата. Много цигани работят в Западна Европа и там се научиха да си плащат сметки. Трябва и тук да се интегрират и да спазват законите като останалите граждани, подчерта той. Според него, не бива повече да се допускат двойни стандарти – българите да изпълняват закона, а своеволията на циганите да бъдат толерирани.

Благодарим на всички пловдивчани, които въпреки големия студ дойдоха на откриването на Европейската столица на културата в събота вечерта. Те направиха възможен големия спектакъл и го направиха не заради одеяла и кули. Бяха дошли да подкрепят града си, отбеляза общинският съветник Стефан Послийски.

Искаше ми се акцентът върху българското да беше малко по-голям. Хората аплодираха Теодосий Спасов и избухнаха при песента на Валя Балкански и карловските кукери. Трябва малко по-силно да бъде натъртено, че Пловдив е древен и вечен и че българската култура е в основата на европейската допълни, каза още Инчев. Той предупреди, че ако ръководството на фондация „Пловдив 2019“ не дава гласност на проектите и сроковете, ВМРО ще преразгледа подкрепата си.

Кметът на район „Южен“ съобщи, че още не е ясно в какъв коалиционен формат ще се яви партията на предстоящите европейски избори, като формулата ще бъде определена на национално ниво.

Нашата цел за местния вот е ВМРО да бъде фактор в Пловдив. Там също тепърва ще уточняваме дали ще се явим самостоятелно или в коалиция, допълни Инчев. Той изключи всяка вероятност кандидатът за кмет на Пловдив да им бъде спуснат ултимативно от София. Със сигурно решението ще го вземе местната организация на ВМРО, натърти градският лидер.

Инчев обеща партията да издигне за съветници млади и отговорни хора, доказали се в обществото и с почтени професии, които да са достойни пловдивчани. Местни, свестни и известни – това са основните критерии, по които ВМРО ще ги подбира.

Видео от пресконференцията на ВМРО - Пловдви вижте тук >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *