ВМРО подкрепя Славчо Атанасов за кмет на Пловдив

ВМРО подкрепя Славчо Атанасов за кмет на Пловдив

26 юни 2015  |   0 коментара

ВМРО – Българско национално движение ще участва на местните избори в Пловдив във формат „Патриотичен фронт“ и ще подкрепи Славчо Атанасов за кмет на града. Това съобщиха днес на пресконференция в Града под тепетата лидери на воеводите.

Считаме, че това е една успешна, доказала се коалиция. Кандидатурата на Славчо Атанасов все още не е официално обявена, очаква се това да стане в понеделник, и ние сме готови да я приемем, заяви Александър Сиди, регионален организатор на ВМРО-БНД.

Партията е направила номинации и в общата листа за общински съветници в Пловдив. Включени са всички районни председатели, като всяка структура е издигнала своите кандидати, включително областния председател Стефан Послийски и сегашният заместник-председател на Общинския съвет Камен Шишманов.

Районните организации са издигнали и кандидатурата на д-р Илия Будев, който по думите на Сиди е успешен пловдивчанин, човек, който обича града си и е активен патриот. Петя Гогова и Васко Вътев са си направили отвод от листата за общински съветници.

Във всички райони на Пловдив ВМРО има и кандидати за районни кметове. Вече са водени разговори с коалиционните партньори за Сияна Кехайова - за кмет на „Южен“ Павел Милушев - за кмет на „Източен“.

Винаги сме се стремели да издигаме кандидатурите на разпознаваеми лица, които всеки ден се движат сред хората, познават проблемите им и отстояват позициите си. Затова за нашите кандидати за общински съветници ще е много лесно да водят предизборната кампания - не с красиви плакати и снимки, а реално сред хората, в диалог за проблемите на града, коментира Стефан Послийски.

В Пловдив имаме много добър диалог с Реформаторския блок и се надявам, че в един момент ще постигнем консенсус с тях, затова и на този етап не казваме всички имена, каза още Сиди. По думите му в рамките на следващия месец ВМРО ще може да говори от името на една по-широка коалиция. Единствената парламентарно представена политическа сила извън Патриотичния фронт, с която ще се водят разговори за евентуална коалиция, е именно Реформаторският блок, категорични са от ВМРО.

Според воеводите само Славчо Атанасов е разпознаваемият кмет, който има шанс да победи Иван Тотев на предстоящите кметски избори в Пловдив. На въпрос на Topnovini.bg дали нагласите на избирателите ще се променят, ако бившият председател на областния ГЕРБ Здравко Димитров се кандидатира за кмет, от ВМРО заявиха, че все още е твърде рано да се коментира такъв вариант.

Следим си интерес процесите, които текат в ГЕРБ през последните дни. Заявката на г-н Димитров на този етап е единствено неговата оставка, а всичко друго е спекулации. Като сериозна политическа партия нямаме намерение на този етап да коментираме, заяви Александър Сиди.

Имаме сериозни притеснения да не се повтори фалшификацията, както стана на миналите избори, с малката разлика между Атанасов и Тотев. Жалко е в град като Пловдив, когато се срещнат политически сили, да говорят за това как да не бъдат прецакани на изборите от Иван Тотев, коментира още Стефан Послийски.

снимка: Илия Будев, Стефан Послийски, Александър Сиди и Васко Вътев (отляво надясно)

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *