ВМРО подкрепя кмета на Монтана Златко Живков за още един мандат

ВМРО подкрепя кмета на Монтана Златко Живков за още един мандат

05 август 2019  |   0 коментара

Златко Живков създаде уникален политически модел в Монтана, при който хората стоят на първо място.

Това каза народният представител и член на ръководството на ВМРО Красимир Богданов в подножието на лесопрак „Калето“ по време на събитие, на което кметът на Монтана Златко Живков обяви, че ще се кандидатира за нов мандат.

Красимир Богданов обяви подкрепа на ВМРО, а ако Живков спечели кметските избори в Монтана, това ще е шестият му мандат като кмет.

Кметът Златко Живков получи подкрепата от четири партии за шести мандат. Освен ВМРО кметът подкрепиха партиите Българска нова демокрация, СДС и Движение „България на гражданите“.

Живков обяви, че се кандидатира за следващ мандат пред близо 600 свои поддръжници. Като основание да поиска отново доверието на хората той изтъкна резултатите от проучване, направено през последния месец. Според него 62 процента от гражданите на Монтана са оптимисти за развитието на общината.

Това е заслуга на всички хора, които през последните пет мандата работиха за развитието на Монтана. Последните 20 години е един изключителен силен период нашата община, заяви Живков. Той даде пример с направеното в сферата на екологията от 2007 до днес. Монтана е сред първите пет общини в страната, които са разработили и завършили проекти по европейската програма „Околна среда”. Това са депото за твърди битови отпадъци, градска пречиствателна станция, сепарираща инсталация, воден цикъл, депо за едри и опасни отпадъци, програма за подобряване качеството на атмосферния въздух и мерки за реализирането ѝ в следващите три години. С тях 3500 домакинства ще преминат на отопление с екологични източници на енергия.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *