ВМРО подкрепя Георг Спартански за кмет на Плевен

ВМРО подкрепя Георг Спартански за кмет на Плевен

01 септември 2015  |   0 коментара

Взехме решение да се присъединим към общата коалиция, която подкрепя Георг Спартански. Представители на ВМРО ще заемат място в общата листа, която ще стои зад него, като ще излъчим заедно кандидати за кметове за 24-те кметства в общината, извън Плевен.

Това заяви на пресконференция в Плевен д-р Калин Поповски, председател на общинската структура на ВМРО в града. В срещата с медиите участва и кандидатът Георг Спартански.

Поповски уточни, че ВМРО ще излъчи и няколко самостоятелни кандидати и съответно на квотен принцип ще се определят и местата на партията в общата листа.

Решението за подкрепа на Спартански и участието с обща листа е било взето единодушно на заседание на ВМРО-Плевен, което се е провело на 31 август.

Наред с личните качества на Георг Спартански, като юрист с дългогодишна практика, Калин Поповски отбеляза, че кандидатът се радва и на високо обществено доверие. Освен това той има опит в местното управление като трикратен председател на Общинския съвет. По думите на Поповски съвпадат политическите платформи на ВМРО като дясно-центристка патриотична формация и на Реформаторския блок и съществува единомислие във визията за бъдещо развитие на Плевен. Не на последно място е фактът, че Спартански е отраснал в града и напълно познава проблемите на целия регион.

Кандидатът за кмет Георг Спартански от своя страна подчерта, че очакванията на гражданите трябва да станат дневен ред на кмета и общинските съветници.

Политиката на пулса на гражданите - това е реалната политика, когато гражданските очаквания се превърнат в точки от дневния ред на управляващите. Другият вид политика е тази, на която сме свидетели в последните 4 години - политика, зад паравана на която се крият групови и лични, но винаги частни интереси, които нямат нищо общо с обществените очаквания", каза Спартански.

ВМРО ще издигне собствени кандидати за кметове в общините Искър, Долни Дъбник, Червен бряг и Пордим. В Левски и Гулянци партията ще има общ кандидат с РБ, а в Никопол и Долна Митрополия ще участва заедно с НФСБ като коалиция „Патриотичен фронт“.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *