ВМРО подкрепи благотворителната коледна вечер на сънародниците ни в Босилеград

ВМРО подкрепи благотворителната коледна вечер на сънародниците ни в Босилеград

13 декември 2017  |   2 коментара

За пета поредна година ВМРО – БНД подкрепи благотворителната коледна вечер в Босилеград. На събитието присъстваха депутатите от ПГ „Обединени патриоти“ д-р Калин Поповски и Петър Петров, както и общински съветници от ВМРО.

По традиция бяха дадени много подаръци и парична сума в подкрепа на българите в пограничния район.

От българска страна благотворителната акция уважиха и депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев, евродепутати и посланикът на България в Белград Радко Влайков.

Коментари

 • Приятел на България

  декември 18, 2017 в 5:47

  Във връзка с "неспасяването" на България на евреите от Югославия и Гърция: все пак евреите от Южна Добруджа бяха спасени защото те бяха станали граждани на България чрез Крайовския договор между Бг и Румъния обаче евреите от бившите територии на Югославия и Гърция, предоставени от германците на България за администриране не получиха бг. гражданство. Защо само евреите и не и албанците, гърците и т.н.? Защото германците бяха загубили войници, убити от югославската и гръцката войска когато те са окупирали тези земи. Нямаше нито един германец убит при връщането на Южна Добружа на България. Сравнението с Унгария не е уместно защото унгарците активно са участвали в превземането на Югославия, имаше убити унгарски войници. България само е предоставила на Германия летищата си. Да се мисли че немците не били желели България да им даде евреите от Южна Добруджа за да ги убият само защото ставаше дума само за няколко стотин души е абсурдно.
  Така че България няма никаква вина за убиването на тези евреи, включително на тези от Пиротско, което е българска земя, точно както Босилеград и Цариброд.
  Немците са се "жертвували" за България да получи части от Поморавието, Тракия и Македония, въпреки че само временно, администрационно, така че са очаквали нещо в замяна, тоест България да не се противопостави към убиването на тамошните евреи. Явно Цар Борис III не е могъл да ги спаси, както беше направил с южнодобруджанските евреи, въпреки че Германия беше играла решаващата роля и при връщането на Южна Добруджа.

 • Приятел на България

  януари 12, 2018 в 4:53

  Върнете си Западните Покрайнини по прецедент на Словения която е спечелила територия от Хърватско. Вие имате право на вето към присъединяване на Сръбско към ЕС и исторически и демографски права към Западните Покрайнини. Поискайте от Сръбско да ви ги върне иначе никога няма да стане членка на ЕС!
  Също и за Струмишко от БЮРМ

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *