ВМРО – Пловдив ще подкрепи допълнителното финансиране на превозвачите

ВМРО – Пловдив ще подкрепи допълнителното финансиране на превозвачите

01 август 2019  |   0 коментара

Източник: БНР

ВМРО ще подкрепи на сесията днес предложението на болница „Св. Мина“ да бъдат отпуснати 500 000 лева за погасяване на задължения, въпреки че от партията са категорични, че лечебното заведение не се управлява правилно.

Ще гласуваме „за“, тъй като имаме отговорност за съхраняването на болницата и за да не последва тя съдбата на Белодробна болница, обясни лидерът на ВМРО-Пловдив Борислав Инчев. За последните четири години общината е дала на болница „Свети Мина“ близо 3 млн. лв, а тя продължава да натрупва дългове, вместо да печели, припомни общинският съветник от ВМРО Стефан Послийски.

По думите му по този начин изтичат „живи пари“ от общината, а с тях е можело да се изгради една нова детска ясла. Това наливане на пари трябва да спре и управлението на общинската болница трябва да се промени изцяло, категорични са от ВМРО.

Аналогична е позицията на партията и по предложението за отпускането на половин милион лева на превозвачите, което също ще се гледа на днешната сесия на местния парламент.

От ВМРО ще гласуват „за“, но настояват отговорните общински фактори да се вземат в ръце и да направят всичко възможно да се въведе електронната система в градския транспорт. Необходима е прозрачност как ще се заплаща на превозвачите и дали общината ще има социална функция, заяви Борислав Инчев.

Воеводите обаче са категорично против предложението община Пловдив да отпусне 5 милиона лева за тротоари в бюджета за догодина, както и да се отделят 36 000 лева за полигон за кормуване в район „Тракия“.

Несъгласие има и с предложението да се дадат 30 000 лева на Общинския институт „Старинен Пловдив“ за организиране на музикален фестивал на Небет тепе. От ВМРО настояват парите за проявата да се вземат от бюджета на фондация „Пловдив 2019“.

Що се отнася до поредните отчети на общинската фондация, които трябва да бъдат представени на съветниците, Стефан Послийски съобщи, че ще настоява да бъдат показани първични счетоводни документи. Досега такива липсват, отчетност няма, посочват от ВМРО.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *