ВМРО – Пловдив с акция „Зеленото е родолюбие“

ВМРО – Пловдив с акция „Зеленото е родолюбие“

01 август 2020  |   0 коментара

Проведе се акция по почистване на паметника в Остромила, създаден от  ВМРО – Пловдив в памет на Душо Хаджидеков и всички 125 български бунтовници, които при освобождението на Пловдив са били изклани по заповед на Сюлейман паша.

Паметникът на Остромила години наред се поддържа от членове и симпатизанти на ВМРО. През миналата година по предложение на общинските съветници на родолюбивата организация паметникът бе изцяло обновен със средства от Община Пловдив.

Родолюбието при нас винаги е било водещ фактор, водихме битка за реставрирането на паметника и това стана факт. Ние сами показваме, че продължаваме да се грижим за това той да е в добро състояние. Когато искаш да направиш нещо - го правиш, а не чакаш да се случи. Затова сме се събрали, за да се погрижим за паметното място, така коментира акцията общинският съветник от ВМРО Иван Црънчев.

Човек, който не познава историята, е принуден да я повтори, именно затова историческите паметници са толкова важни във всякакъв аспект. Трябва да помним миналото си и жертвата на дедите ни, споделят воеводите от Пловдив.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *