ВМРО – Пловдив посвети турнир по стрелба на Мара Бунева

ВМРО – Пловдив посвети турнир по стрелба на Мара Бунева

29 януари 2018  |   0 коментара

Проведе се ежегодният турнир по стрелба за жени аматьори, посветен на безсмъртната българка Мара Бунева.  Той бе организиран от студентската организация на ВМРО - Пловдив и се проведе в стрелбището на Спортен клуб „Тракия“, съобщава Gustonews.bg.

Председателят на студентската организация Маргарит Петров откри състезанието, в което взеха участие 15 дами. 

Те стреляха две серии от по 5 патрона с малокалибрен пистолет и се справиха отлично. Показаха добро владеене на оръжието и в оспорваното състезание си пролича техният спортен дух и талант, споделиха младежите от ВМРО.

Победителите Елица Атанасова, Ася Христозова и Мария Георгиева съответно на първо, второ и трето място бяха наградени от председателя на градската организация на ВМРО - Пловдив - Борислав Инчев, от женската организация - Нина Гьошева. Общинският съветник Камен Шишманов раздаде грамоти на всички участници.

Искрено се радвам, че и тази година много дами с участието си почетоха героизма на голямата българка Мара Бунева. Не трябва да бъдат забравяни героите, дали живота си за защита на българщината, каза Борислав Инчев, който е кмет на пловдивския район „Южен“.

Тази година се навършиха 90 г. от подвига на Мара Бунева. Патриотите от ВМРО от България, както и сънародници от Македония почетоха паметта на героинята на 13 януари в Скопие. >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *