От ВМРО – Пловдив поискаха извънредна сесия заради „Пловдив 2019“

От ВМРО – Пловдив поискаха извънредна сесия заради „Пловдив 2019“

02 април 2019  |   0 коментара

ВМРО и „Съюз за Пловдив“ се обединиха срещу проекта на фондация „ГЛАС“, залегнал в официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата. Те отново поискаха оставката на артистичния директор на „Пловдив 2019“, настояха и за извънредна сесия, на която „Пловдив 2019“ да се отчете пред местния парламент, предават от „Пловдив24.БГ“.

Да, парад няма да има, признаха от ВМРО. Но проектът в Пловдив ще е една изложба на всички гей прайдове, провеждали се на Балканите. Това по нищо не се различава от парад, коментира общинският съветник Стефан Послийски.

Ние продължаваме да настояваме той да не бъде финансиран, ако някой иска да си прави изложба с негови средства, не може да го спрем. Но ние затова поискахме оставката на артистичния директор - нашето настояване е този проект да не бъде финансиран с публични средства. Нека да стане ясно, може би знаменца няма да ни се веят, но ще ни се показват едни картинки, едни рисунки. И когато това стане – ще ми е  интересно, ако някоя учителка се обърка и заведе своя клас там. Какво ще обясняваме тогава, заяви на свой ред и градският лидер на партията Борислав Инчев. Той бе категоричен, че за него и хората му това е капката, преляла чашата, особено що се отнася до консервативен град, какъвто - по думите му, е Пловдив.

Фондацията на гейовете и лесбийките, приети в обществото иска да прави нещо в Пловдив, ние не искаме и ще го спрем с всички законни и ако трябва - незаконни средства, бе становището и на депутатът от ВМРО Александър Сиди.

Извънредната сесия е последен шанс да спасим инициативата, обобщи Инчев. Очакванията са до една седмица да има насрочена дата за нея.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *