ВМРО - Пловдив издигна Ангел Джамбазки да води евролистата

ВМРО - Пловдив издигна Ангел Джамбазки да води евролистата

06 февруари 2019  |   0 коментара

Теми от местната и националната политика бяха обсъдени на общо събрание на пловдивската организация на ВМРО, провело се в галерия „Ромфея“. Най-важното гласуване бе да бъде издигнат досегашният представител на Организацията в Европейския парламент Ангел Джамбазки за водач на листата на предстоящите евроизбори. Кандидатурата му бе приета с пълно мнозинство от всичките около 200 присъстващи членове на ВМРО.

Мотивите за номинацията на Джамбазки бяха много: борбата му срещу рестриктивните мерки, предложени в Пакета „Мобилност“ от френския президент Е. Макрон; усилията за затваряне на външните граници на ЕС; битката срещу двойните стандарти в ЕС.

Председателят на ВМРО - Пловдив Борислав Инчев изтъкна, че Ангел Джамбазки е най-разпознаваемият български евродепутат. Инчев изброи няколко неоспорими факта, според официални данни от ЕС, а именно че Ангел Джамбазки е:

№ 1 по активност сред българските евродепутати в Европейския парламент;

№ 4 по  активност в парламентарната група на Европейските консерватори и  реформисти;

№ 12 по активност сред всички 751 депутати в Европейския парламент.

Също така Джамбазки е направил 987 изказвания в парламентарна зала и 212 институционални предложения за резолюции, както и е отправил 89 въпроса, изискващи писмен отговор. Като т. нар. докладчик в сянка е изготвил 65 доклада и 70 становища.

От нас зависи каква Европа ще изберем - Европа на отечествата или Европа на джендъра. Ние избираме Ангел Джамбазки, защото той защитава тезата за Европа на нациите, подчерта в изказването си пловдивският лидер на ВМРО Борислав Инчев.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *