ВМРО - Пловдив алармира, че Общината се готви да продаде имот, отреден за училище

ВМРО - Пловдив алармира, че Общината се готви да продаде имот, отреден за училище

11 юли 2019  |   0 коментара

Патриотите готови да сезират премиера и министъра на образованието

В края на мандата Община Пловдив готви разпродаването на апетитни терени със съмнителни предложения. Това предупредиха от ВМРО - Пловдив, като обявиха, че ще използват всички законови средства за недопускането на продажбите. 

За втори път в продължение на една година общинската администрация опитва да продаде терен в район „Западен“ на ул. „Кръстьо Раковски“, който е отреден за построяване на училище. Миналото лято принудихме кмета Тотев да оттегли предложението, сега обаче то е прокарано отново, алармира пловдивският председател на ВМРО Борислав Инчев, който е и кмет на район „Южен“. Той и общинските съветници от групата са забелязали, че предложението е идентично с миналогодишното, като сега теренът в квартал „Отдих и култура“ е разделен наполовина и се предлага търг за общински имот от 5 декара. Пазарната му оценка е около 1 милион и 300 хиляди лева.

В Пловдив не е строено училище от може би 30 години и беше редно общинската администрация да задели средства за едно в района, където и без това има недостиг на такива сгради, смятат от ВМРО. Не може общината да признава за проблеми с детските градини и училищата, а после с лека ръка да разпродава терените, отредени за тях, смята Борислав Инчев. Според него впоследствие администрацията ще се оправдава, че не ѝ достигат парцели за сгради за образование. Затова войводите са готови да алармират образователния министър, както и премиера Борисов. Сигналът е и към колегите в Общинския съвет, които не трябва да гласуват провеждането на такъв търг, казаха от ВМРО. 

В дневния ред за предстоящата сесия на местния парламент има и още документи за разпореждане с общинска собственост - става дума за продажба на друг терен, който се намира на ул. „Велико Търново“ № 7.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *