ВМРО – Пазарджик даде старт на кампанията „Зеленото е родолюбие“ по морето

ВМРО – Пазарджик даде старт на кампанията „Зеленото е родолюбие“ по морето

10 юни 2020  |   0 коментара

Част от активистите на ВМРО – Пазарджик положиха началото на дългогодишната кампания на ВМРО „Зеленото е родолюбие“.

Те съчетаха почивката си с полезна инициатива. Войводите събраха над 20 чувала с боклуци от местен плаж. Случайни граждани също се включиха в родолюбивото начинание и изразиха своята благодарност и възхищение.

Да, зеленото е родолюбие. Грижата за българската природа е най-логичното проявление на патриотизма. Но опазването на природата започва от градинката пред блока ти, от начина, по който паркираш колата си, от възпитанието, което даваш на децата си. От теб самия.

Днес мнозина говорят за глобално затопляне, за устойчиво развитие, за биоразнообразие. Но тези понятия добиват смисъл, само ако започнем от малките проблеми на местата, в които живеем. От своя квартал. От своя град.

Борбата за природата не е абстрактна. Тя е борба и за лицето на България. За пейзажите, които обичаме и за това, което ще оставим на децата си.

Ние във ВМРО приемаме грижата за природата като свое задължение на български патриоти. И това е национализъм. И той показва, че любовта към родината не си противоречи със загрижеността за планетата. Няма как да си добър гражданин на света, ако си безотговорен към общността си.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *