ВМРО откри кампанията си с концерт на Илия Луков

ВМРО откри кампанията си с концерт на Илия Луков

29 април 2019  |   0 коментара

На светлия християнски празник Великден ПП „ВМРО – Българско национално движение“ откри своята кампания за евроизборите в парк „Света Троица“ в София с концерт на обичания народен певец Илия Луков и ТФ „Мездра“.

Водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки пожела на присъстващите  здраве, дълги години борба за отечеството, борба за България. И сподели, че неслучайно са решили да започнат кампания на Великден. Великден в българската история има също своето национално символно значение. На Великден 1860 г. е възстановена Българската екзархия и българската църква е отново независима. На Великден 1941 г. българската нация отново е обединена и отново е български Великден, и отново българските войски влизат победоносно в Скопие. България възкръсва много пъти – от робства, от поражения. Възкръсва за нови победи и за възраждане на българския дух, за национално единство и обединение, заяви Джамбазки.

Заместник-председателят на ВМРО Джамбазки обясни, че неслучайно са избрали и парка „Илинден“, който е символен за Организацията, в квартала, в който се заселват най-много македонски българи, дошли след няколкото бежански вълни от Македония. Той символен за нас, за българската нация и единство, допълни водачът на листата на ВМРО.

В нашата листа има хора, които са доказали себе си в борбата за защита на обществото, каквото ние го разбираме, и на семейството – както ние го разбираме, а именно мъж, жена и техните деца. Това и нищо друго, категоричен бе евродепутатът.

Ангел Джамбазки каза още:

Неслучайно започваме нашата кампания с българско хоро. Ако има нещо, което ни прави различни от другите европейски или световни нации, то това е хорото. На хорото се хващат за ръка непознати хора, играят в един ритъм. Хорото е което ни събира, обединява и ни прави българи. Хорото, носията, шевицата – това  е нашата национална памет. Тов сме ние българите. Това си поставяме за задача на тези избори – 3-а политическасила, 3 мандата. И продължаване на битката срещу мултикултурните и псевдолибералните, срещу нашествието, ислямизма. Ще защитаваме докрай българския интерес.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *