ВМРО отбеляза Освобождението на България в цялата страна

ВМРО отбеляза Освобождението на България в цялата страна

05 март 2019  |   0 коментара

Структурите на ВМРО от Русе, Стара Загора, Велико Търново, Горно Сахране, Шумен и Силистра традиционно, както всяка година, проведоха шествие към паметника Шипка, намиращ се на връх Свети Никола, за да се поклонят пред подвига на падналите герои за българската свобода. Качвайки се нагоре към върха, воеводите огласяваха с викове „Ура“, „И преди и сега Македония е Българска“ и пр.

Благодарение на ВМРО - Троян българският трибагреник се развя на Арката на Свободата на Беклемето за пръв път при зимни условия на 3-ти март.

Членове на ВМРО - град Пещера почетоха националния празник на България пред паметника на братя Горови, участници в Ботевата чета. На паметника бе поднесен венец от местната организация. Ботевата чета и участвалите в нея храбреци се явяват като предвестник на българската свобода и ни напомнят, че тя не е получена даром, а с усилията на хиляди достойни българи.

ВМРО - Пазарджик по случай националния празник на България раздаде български знамена и зарадва жителите и гостите на областния град за празника. Знамената бяха раздавани от активисти на ВМРО и председателя на местната организация Георги Коприщенов. В центъра на града беше поставена голяма карта на Санстефанска България - един неосъществен блян, който в съвременните измерения се превръща в стремеж към една силна и просперираща България. „Честит празник“ на всички българи пожелаха воеводите от град Пазарджик.

Женската организация на ВМРО гр. Велинград отбеляза Освобождението на България като постави параклис на връх Свети Спас край самия град.

Структурите на ВМРО в район „Кремиковци“ в София се включиха в отбелязването на националния празник 3 март. ВМРО „Ботунец“ раздаде над 200 български знаменца на своите съкварталци, а членове на организацията от Бухово, Горни Богров, Желява организирано пътуваха до Рупите. В района бяха раздадени над 800 български знаменца и патриотични мартеници, а членове на партията участваха в най-различни прояви, за да покажат на жителите на район „Кремиковци“, че националните празници не са обикновен почивен ден, а ден на българщината.

ВМРО - Подуяне раздаде над 500 национални знамена на столичани. На столичния пазар „Герена“ подуянската организация раздаде много други патриотични подаръци.

Градската организация на ВМРО - София зарадва столичани с над 1000 малки знаменца. Акцията бе проведена в подлеза на Софийския университет преди официалното честване по издигане на националния трибагреник.

Част от младежката организация на ВМРО - Шумен посети Асеновата крепост в Асеновград.

От структурата на ВМРО в Плевен взеха участие в тържествата по случай Освобождението и поднесоха венец.

На 3-ти март ВМРО в община Септември се проведе традиционната клетва за приемане на нови членове. Клетвата се извършва по традиция, както е било още от времето на Левски, Ботев, Гоце Делчев, Тодор Александров и Иван Михайлов. Новоприетите патриоти се заклеха да защитават българщината навсякъде, където тя е в опасност.

Младежката организация на ВМРО в гр. София се включи в празничното шествие с 300-метров трибагреник в Стара Загора.

Народният представител от ПГ на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов се включи в честванията на празника в Бъзовец и Две Могили.

Организацията на ВМРО в Монтана се включи в тържествата в града и поднесоха венец. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *