ВМРО: Освободете парк „Българка” от скандалните назначения

ВМРО: Освободете парк „Българка” от скандалните назначения

14 април 2014  |   0 коментара

Скандално назначеният заместник-директор на природен парк „Българка” Али Алиев трябва да бъде незабавно отстранен от длъжност. За това настоява ВМРО – Българско национално движение пред Агенция по горите. В противен случай партията декларира своята готовност да организира и подкрепи протестни акции срещу назначението на кадъра на ДПС.

Алиев е председател на ДПС в Севлиево, общински съветник и собственик на фирма за дърводобив. Преди години е бил уволнен от местното горско стопанство именно заради незаконна сеч, а сега отново има възможност да се разпорежда с природните ресурси на България, недоумява ВМРО.

Всичко това предизвика протести при назначението му преди месеци. Сега Алиев обаче започва да слага свои хора, а директорката на парка Мая Радева не е била допусната до кабинета си.

Според ВМРО подобен род кадруване – като случая с Алиев, е ясен знак, че от ДПС се чувстват комфортно в безнаказаността си. Коалицията на ВМРО и „България без цензура” е единствената политическа сила, която реално може да елиминира противоконституционната партия ДПС от ролята ѝ на определящ фактор в политиката у нас.

През 2009 г. ВМРО защити с декларация нарочените за уволнение – пак заради ДПС – директори на парковете „Рила”, „Витоша” и „Врачански Балкан”. В рамките на програмата си „Зеленото е родолюбие” ВМРО в годините застана в подкрепа и на защитените територии на Иракли и Карадере и поддържа редица каузи за запазване на зелени площи в градовете.

Природен парк „Българка“ е с обща площ от 21772,2 ха. Разположен е върху билните части и северните скатове на Шипченска и Тревненска планини и части от прилежащия им Предбалкан. Територията включва изворите на река Янтра и основните притоци в горната й част. Паркът обхваща населени места, разположени в границите на общините Габрово, Трявна и Мъглиж. В площта му попада и язовир “Хр. Смирненски”. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *