ВМРО направи дарения във Видинско

ВМРО направи дарения във Видинско

23 януари 2018  |   0 коментара

Дарителска акция организира ВМРО във видинските села Ясен и Ново село. Представители на патриотичната организация от Видин, Враца и София връчиха парични средства на кмета на село Ясен Огнян Георгиев. С тях ще бъде закупена камбана за новата църква в населеното място „Успение Богородично“, която беше построена също с дарения от местните жители. Предстои до храма да бъде изградена камбанария, в която да се постави и камбаната, съобщава БНР – Видин.

Благодарим много на „Обединени патриоти" за жеста, който направиха към нас. Дарението ще отиде по предназначение, ще закупим камбани за новостроящата се кула към храма, каза кметът на Ясен Огнян Георгиев.

Представителите на ВМРО посетиха и Дома за деца, лишени от родителски грижи, в Ново село. Обитателите на социалното заведение получиха 70 одеяла и лакомства, а на ръководителите патриотите дариха икона, българския трибагреник и историческа карта. За дарението е съдействала софийската организация на ВМРО, обясни председателят на видинската структура на воеводите Димчо Георгиев:

Идеята тръгна от малката групичка на ВМРО, която имаме във вашия регион. Инициативата беше споделена с нашето ръководство във Враца, с депутата от ВМРО Красимир Богданов и се обърнахме към Стефан Грънчаров, организатор на ВМРО за София област, който е главният виновник тази задача да бъде довършена.

Кметът на Община Ново село Георги Стоенелов каза, че дарението е много ценно за местния Дом за деца, лишени от родителски грижи:

48 деца има в Дома. Опитахме чрез запасите на армията да осигурим топли завивки. Искахме да поръчаме по две одеяла, за да могат тези деца да се завиват през зимата, която понякога е доста тежка, тогава се случва и да прекъсва електрозахранването. Тогава става страшно и за децата, и за персонала. За съжаление, това не се случи, защото се оказа, че няма тази възможност. Но сега доведохме до финал тази идея. Децата ще се зарадват на тази придобивка. Те се радват, както всички други деца, на всяко нещо, което е добро за тях. Тези деца имат нужда от внимание, от закрила, от любов. Те трябва да знаят, че не са забравени, че България мисли за тях.

И двете дарения връчи народният представител от Врачанско Красимир Богданов:

Помагаме винаги, където има нужда от подкрепа. Представителят на ВМРО във видинския край ни потърси. Беше много важно и належащо да се осигурят завивки за децата, получихме сигнал, че не достигат завивките и на драго сърце, макар и с малко закъснение, защото не беше толкова лесно да осигурим 70 завивки, успяхме да намерим. А средствата за църквата в село Ясен бяха отдавна осигурени. Убеден съм, че и с двете наши прояви сме дали своя принос за две благородни каузи, които са изключително важни за българщината и за този много хубав чисто български край.

Представителите на ВМРО обещаха, че това няма да са последните благотворителни акции във видинския регион.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *