ВМРО - Кюстендил с декларация по повод циганския инцидент в града

ВМРО - Кюстендил с декларация по повод циганския инцидент в града

17 февруари 2019  |   0 коментара

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПП ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ КЮСТЕНДИЛ

Днес в центъра на град Кюстендил група цигани отнеха живота на 35-годишен гражданин, който се е опитал да спре сбиване между тях пред денонощното заведение „Иридиум“.

В мелето, разиграло се в центъра на града участват небезизвестните „Гальовци“, тартори на кв. „Изток“ /циганската махала/ в града. Техен лидер е Славчо Игов по прякор Ице. Той има няколко присъди във Франция и България.

Няма месец без ,,Гольовците” да не предизвикат скандали и побоища в заведения в Кюстендил. Това е поредният случай в последните няколко седмици, в който група цигани посягат върху живота и честта на българите в Р. България.

Ние от ВМРО - Кюстендил настояваме за бърза реакция от компетентните институции, залавяне на извършителя на това тежко криминално престъпление и най-строго наказание. Днешното поредно посегателство върху живота на българин /определено като битов инцидент/ показва нуждата от спешно приемане на мерки за справянето с циганската престъпност.

Именно сега е моментът за приемане на мерките, предложени от заместник министър-председателя на Р. България Красимир Каракачанов. Именно сега е моментът българската държава да влезе в циганските гета и да възстанови законността, която местните цигански барони отдавна са отнели. Време е да бъде сложен край на порочната практика невръстни циганки да стават майки, да получават помощи за самотни майки и да точат социалната система на Р. България.

Време е държавата да бъде поставена над всичко и да престане двойният стандарт на прилагане на закона спрямо жителите на гетата и останалите жители на държавата, които плащат своите данъци, сметки и спазват българската конституция.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *