ВМРО към Турция: Незабавно да бъдат наказани турските граничари, пребили българин

ВМРО към Турция: Незабавно да бъдат наказани турските граничари, пребили българин

03 ноември 2017  |   0 коментара

ВМРО – Българско национално движение остро осъжда действията на турски длъжностни лица, навлезли на наша територия, за да се разправят физически с човек, който вече е пресякъл границата с колата си.

Недопустимо е турски граничари да навлизат на българска територия и да нанасят побой над български гражданин. Това е акт на агресия, който е показателен за отношението на Турция към България. Навлизането на длъжностни лица на територията на България, чиято граница е външна за ЕС, а също и член на НАТО, може и трябва да бъде изтълкувано като нарушаване на суверенитета и заплаха за сигурността не само на страната ни, но и на Общността. Това, че гранични полицаи могат да си позволят да прекрачат граничната линия и да бият български гражданин, показва реалния риск от по-сериозни „инциденти“.

Ето защо ние от ВМРО настояваме да видим бързи, адекватни  и реални действия от страна на Турция – истинско разследване, бърз процес и осъдителна присъда. Искаме максималната наказателна отговорност за неправомерно преминаване на границата от турските длъжностни лица, както и те да бъдат вкарани в забранителен списък за преминаване и престой на територията на България. Ако това не бъде направено в най-кратки срокове, ще поискаме от българските органи да приемат инцидента като акт на агресия и нарушаване на суверенитета на страната ни.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *